Recept na dnes: Vďačné slané koláčiky, dokonalé k pivu či vínu

Foto: Gettyimages

Foto: Gettyimages

K poháru piva či vína je vždy žiaduca nejaká chuťovka. Ak čakáte návštevu, vymeňte nudné slané oriešky, tyčinky a klasické chlebíčky za domáce slané koláčiky. Doslova sa rozplývajú na jazyku a môžete sa pokojne staviť, že vyvolajú kopec zvedavých otázok. A teraz vám prezradíme tajomstvo: Výnimočné ich robí obyčajná cuketa, doplnená nivou a orechmi, ktoré tvoria neprekonateľnú kombináciu chutí.

Na cesto budeme potrebovať:

– 300 g polohrubej múky
– 100 g taveného syra bez príchute
– 250 g masla

Ingrediencie na plnku:

– 100 g syru niva
– 1 mladá cuketa
– vlašské orechy
– soľ, mleté čierne korenie

Postup: Cesto pripravíme veľmi jednoducho. Všetky ingrediencie zmiešajte, vypracujte hladké cesto a rozdeľte na dve časti. Každú ešte premieste na pomúčenej doske a rozvaľkajte na hrúbku asi 5 mm. Z cesta vykrajujte kolieska, s priemerom približne 5 cm, preložte ich na plech s papierom na pečenie. Zoberte si pohár, ktorý je o niečo menší ako kolieska, prípadne použite ruky, „namočte“ ho do múky a v každom koliesku s ním vytlačte jemnú jamku. Keď sú kolieska hotové, môžete začať s plnkou. Nivu nastrúhajte najemno, cuketu nahrubo a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Zmesou rovnomerne naplňte „mištičky“ z cesta. Každú ozdobte polovicou orecha. Pečte v rúre, vyhriatej na 200 °C, približne 15 až 20 minút.

Koláčiky vyzerajú skvele a ulahodia každej návšteve alebo si na nich pochutnajte spolu s partnerom pri dobrom filme a studenom pive.

Náš tip: Ak máte radi chuť mäsa, pokojne pridajte šunku alebo plátky anglickej slaniny.





Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close