Recept na dnes: Losos s hnedým maslom – dokonalý chuťový zážitok zvládnete pripraviť iba za 15 minút!

pečený losos s hnedým maslom

Iba tri hlavné suroviny a môžete podávať chutné jedlo (Zdroj: Freepik/senivpetro)

Ryby sú plné bielkovín a prospešných tukov, aj preto bude losos s hnedým maslom skvelým doplnením jedálneho lístka. Výhodou je rýchla príprava, ľahká stráviteľnosť a tiež fakt, že netreba použiť veľa ingrediencií. Jemné a šťavnaté mäso sa rozpadáva v ústach a na kombinácii s orieškovou chuťou masla, medom a cesnakom si pochutia naozaj všetci. Vyskúšajte!

Potrebujeme

  • 4 PL masla
  • 4 PL medu
  • 2 až 3 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 1 až 2 PL citrónovej šťavy
  • 4 kúsky lososa po 250 g, bez kože
  • kolieska citróna na servírovanie
  • soľ a korenie

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme hnedé maslo. Vložíme ho do panvice a na strednom plameni za stáleho miešania ohrievame, kým sa pena neusadí a nezačne meniť farbu na zlato – hnedú a bude mať orieškovú vôňu.
  2. Prilejeme med a necháme ho rozpustiť v masle. Potom pridáme cesnak a restujeme asi 1 minútu. Pridáme citrónovú šťavu, dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Na panvicu položíme filety z lososa a opekáme každý aspoň 3 až 4 minúty. Podlievamie ich šťavou z panvice. Dochutíme soľou a korením.
  4. Na lososy rozložíme kolieska citróna a panvicu dáme do rúry. Zapneme program grilovanie a necháme ich 5 až 6 minút grilovať, pokým nie sú na povrchu opečené.
  5. Losos s hnedým maslom môžeme doplniť zeleninou, ryžou alebo šalátom.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Cafedelites.com
Odporúčame