Ryby sú plné bielkovín a prospešných tukov, aj preto bude losos s hnedým maslom skvelým doplnením jedálneho lístka. Výhodou je rýchla príprava, ľahká stráviteľnosť a tiež fakt, že netreba použiť veľa ingrediencií. Jemné a šťavnaté mäso sa rozpadáva v ústach a na kombinácii s orieškovou chuťou masla, medom a cesnakom si pochutia naozaj všetci. Vyskúšajte!
Potrebujeme
- 4 PL masla
- 4 PL medu
- 2 až 3 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 1 až 2 PL citrónovej šťavy
- 4 kúsky lososa po 250 g, bez kože
- kolieska citróna na servírovanie
- soľ a korenie
Postup
- Ako prvé si pripravíme hnedé maslo. Vložíme ho do panvice a na strednom plameni za stáleho miešania ohrievame, kým sa pena neusadí a nezačne meniť farbu na zlato – hnedú a bude mať orieškovú vôňu.
- Prilejeme med a necháme ho rozpustiť v masle. Potom pridáme cesnak a restujeme asi 1 minútu. Pridáme citrónovú šťavu, dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Na panvicu položíme filety z lososa a opekáme každý aspoň 3 až 4 minúty. Podlievamie ich šťavou z panvice. Dochutíme soľou a korením.
- Na lososy rozložíme kolieska citróna a panvicu dáme do rúry. Zapneme program grilovanie a necháme ich 5 až 6 minút grilovať, pokým nie sú na povrchu opečené.
- Losos s hnedým maslom môžeme doplniť zeleninou, ryžou alebo šalátom.
Zdieľať na