Toto netypické kari musíte vyskúšať: Prípravu zvládnete za pár minút, netypická chuť ryby si vás získa

Lososové kari dostane chuťové bunky aj náročných stravníkov a vy budete za hviezdu kuchyne (Zdroj: Freepik/freepik)

Kuracie alebo krevetové kari je základom orientálnej a ázijskej kuchyne. Pokiaľ ste milovníkom týchto chutí, určite je čas na to, aby ste vyskúšali niečo nie až tak typické. Lososové kari dostane chuťové bunky aj náročných stravníkov a vy budete za hviezdu kuchyne. Fantastická krémová omáčka doplnená o jemné rybie mäsko ulahodí každému stravníkovi.

Potrebujeme

  • 400 g lososa bez kože
  • soľ
  • kari korenie
  • 2 PL červenej kari pasty
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL nastrúhaného zázvoru
  • 2 ČL rybacej omáčky
  • 150 ml kokosového mlieka z plechovky
  • 50 ml zeleninového vývaru alebo vody
  • 1 PL limetkovej šťavy
  • zelené fazuľky podľa chuti (asi 1 hrsť)
  • sezamové semienka
  • uvarenú basmati ryžu
  • čerstvé chilli podľa chuti
  • koriander

Postup

  1. Lososa si umyte, osušte a rozkrojte na väčšie kusy – z 200 gramového filetu by vám mali vzniknúť približne 4 kúsky.
  2. Rybu osoľte z oboch strán, poprášte kari korením a jemne vmasírujte do mäska, aby sa prepojili chute.
  3. Pripravte si zapekaciu misku. Pridajte do nej kari pastu, kurkumu, zázvor, rybaciu omáčku, vývar, limetkovú šťavu a kokosové mlieko. Zmes dobre premiešajte.
  4. Fazuľky si dobre umyte a prekrojte na polovice. Rozložte ich na dno misky a uložte pripraveného lososa.
  5. Mäsko posypte sezamom (môže byť aj čierny) a vložte do rúry.
  6. Pečte na 220°C približne 20 minút. Následne podávajte s pripravenou ryžou a dochuťte pomocou chilli a koriandra.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame