Kuracie alebo krevetové kari je základom orientálnej a ázijskej kuchyne. Pokiaľ ste milovníkom týchto chutí, určite je čas na to, aby ste vyskúšali niečo nie až tak typické. Lososové kari dostane chuťové bunky aj náročných stravníkov a vy budete za hviezdu kuchyne. Fantastická krémová omáčka doplnená o jemné rybie mäsko ulahodí každému stravníkovi.
Potrebujeme
- 400 g lososa bez kože
- soľ
- kari korenie
- 2 PL červenej kari pasty
- 1 ČL kurkumy
- 1 ČL nastrúhaného zázvoru
- 2 ČL rybacej omáčky
- 150 ml kokosového mlieka z plechovky
- 50 ml zeleninového vývaru alebo vody
- 1 PL limetkovej šťavy
- zelené fazuľky podľa chuti (asi 1 hrsť)
- sezamové semienka
- uvarenú basmati ryžu
- čerstvé chilli podľa chuti
- koriander
Postup
- Lososa si umyte, osušte a rozkrojte na väčšie kusy – z 200 gramového filetu by vám mali vzniknúť približne 4 kúsky.
- Rybu osoľte z oboch strán, poprášte kari korením a jemne vmasírujte do mäska, aby sa prepojili chute.
- Pripravte si zapekaciu misku. Pridajte do nej kari pastu, kurkumu, zázvor, rybaciu omáčku, vývar, limetkovú šťavu a kokosové mlieko. Zmes dobre premiešajte.
- Fazuľky si dobre umyte a prekrojte na polovice. Rozložte ich na dno misky a uložte pripraveného lososa.
- Mäsko posypte sezamom (môže byť aj čierny) a vložte do rúry.
- Pečte na 220°C približne 20 minút. Následne podávajte s pripravenou ryžou a dochuťte pomocou chilli a koriandra.
Zdieľať na