Pavlova torta je priam legendárny zákusok, ako stvorený na letné oslavy a posedenia v kruhu rodiny a priateľov. Krehký korpus s obláčikom nadýchaného krému, ozdobeného čerstvým ovocím sľubuje chuťový zážitok už na pohľad. Avšak nakrájať tortu tak, aby vyzerala krásne aj na dezertnom tanieri, je ťažký oriešok. Máme elegantné riešenie. Naservírujte hosťom Pavlove minitortičky.
Budeme potrebovať:
- 4 bielky
- 400 g krupicového cukru
- 250 g mascarpone
- 120 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžičku kukuričného škrobu
- 1 lyžičku octu
- šťavu z 1/2 citróna
- čerstvé bobuľové ovocie
Mohlo by vás zaujať: VIDEOTIP Máte chuť na niečo svieže a sladké? Stavte na tieto ovocné tortičky Pavlova!
Postup:
- Tajomstvo Pavlovej torty spočíva v snehu z bielkov a cukru. Ten musí byť dokonale vyšľahaný bez jediného zrnka cukru. Bielky nešľaháme na úplne najvyšších otáčkach, ale na vysokých. Do snehu sa tak nedostane veľa vzduchu a bude pevnejší. Cukor pridávame po lyžiciach a škrob s octom zapracujeme na záver.
- Snehom ihneď naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie urobíme malé kolieska. Sneh navrstvíme aj po obvode koliesok a získame vyvýšený okraj.
- Plný plech dáme do rúry vyhriatej na 110 °C. Dĺžka pečenia závisí od rúry, ale všeobecne sa pohybuje okolo 90 minút. Či sú korpusy upečené zistíme tak, že ich zopár nadvihneme a keď sú pevné, môžeme plech z rúry vytiahnuť.
- Krém je jednoduchý. Iba vyšľaháme macsarpone so šľahačkou, šťavou z citróna a dáme do chladničky.
- Keď sú korpusy vychladnuté, opäť vezmeme cukrárske vrecko a naplníme krémom z chladničky. Krémom nešetríme. Vďaka okrajom na korpusoch bude pekne držať. Vrch tortičiek ozdobíme umytým čerstvým ovocím a podávame s dezertnou vidličkou alebo lyžičkou.
Zdieľať na
Zdieľaní