Ak máte chuť na dezert, ktorý v sebe spája luxusnú čokoládu, jemný karamel a krehké maslové cesto, Milionárske rezy sú tou správnou voľbou. Tento elegantný zákusok pôsobí ako z cukrárne, no pripraviť si ho zvládnete aj doma a dokonca s minimom pečenia. Stačí vám zopár surovín, trochu trpezlivosti a výsledok bude skutočne na nezaplatenie.
Potrebujete
Korpus
- 220 g hladkej múky
- 180 g zmäknutého masla
- 80 g práškového cukru
Karamelová plnka
- 1 konzerva karamelového kondenzovaného mlieka 397g
- 100 g masla
- 100 g kryštálového cukru
Čokoládová ganache
- 200 g čokolády na varenie
- 200 ml smotany na šľahanie 33%
- 50 g masla
Postup
- Začnite prípravou cesta. Pridajte do misky zmäknuté maslo, múku a práškový cukor.
- Vypracujte hladké cesto, ktoré popichajte vidličkou a upečte vo vhodnej forme na 180 stupňov Celzia približne 20 minút.
- Medzitým si pripravte krém – v hrnci roztopte maslo, kryštálový cukor a pridajte kondenzované mlieko. Zmes povarte asi 5 minút, kým nezhustne do požadovanej konzistencie.
- Na upečený a vychladnutý základ naneste pripravený vlažný krém a koláčik nechajte dobre zatuhnúť.
- Následne si zahrejte smotanu na šľahanie, ktorá by nemala vrieť, a zalejte ňou nadrobno nasekanú smotanu.
- Pridajte maslo a zmes rozmiešajte, aby ste v nej nemali hrudky.
- Hotovou polevou polejte vychladnutý koláčik a nechajte stuhnúť v chladničke do ďalšieho dňa.
- Krájajte na rovnaké porcie a servírujte. Dezert môžete dochutiť jemným posypom soli, ktorý vytiahne chuť čokolády.

Zdieľať na