Na tieto rezy nemusíte byť milionárom: Doprajte si luxusný DEZERT ku kávičke aj vy

Vynikajúce milionárske rezy si zamilujete (Zdroj: Instagram/varime.blog)

Ak máte chuť na dezert, ktorý v sebe spája luxusnú čokoládu, jemný karamel a krehké maslové cesto, Milionárske rezy sú tou správnou voľbou. Tento elegantný zákusok pôsobí ako z cukrárne, no pripraviť si ho zvládnete aj doma a dokonca s minimom pečenia. Stačí vám zopár surovín, trochu trpezlivosti a výsledok bude skutočne na nezaplatenie.

Potrebujete

Korpus

  • 220 g hladkej múky
  • 180 g zmäknutého masla
  • 80 g práškového cukru

Karamelová plnka

  • 1 konzerva karamelového kondenzovaného mlieka 397g
  • 100 g masla
  • 100 g kryštálového cukru

Čokoládová ganache

  • 200 g čokolády na varenie
  • 200 ml smotany na šľahanie 33%
  • 50 g masla

Postup

  1. Začnite prípravou cesta. Pridajte do misky zmäknuté maslo, múku a práškový cukor.
  2. Vypracujte hladké cesto, ktoré popichajte vidličkou a upečte vo vhodnej forme na 180 stupňov Celzia približne 20 minút.
  3. Medzitým si pripravte krém – v hrnci roztopte maslo, kryštálový cukor a pridajte kondenzované mlieko. Zmes povarte asi 5 minút, kým nezhustne do požadovanej konzistencie.
  4. Na upečený a vychladnutý základ naneste pripravený vlažný krém a koláčik nechajte dobre zatuhnúť.
  5. Následne si zahrejte smotanu na šľahanie, ktorá by nemala vrieť, a zalejte ňou nadrobno nasekanú smotanu.
  6. Pridajte maslo a zmes rozmiešajte, aby ste v nej nemali hrudky.
  7. Hotovou polevou polejte vychladnutý koláčik a nechajte stuhnúť v chladničke do ďalšieho dňa.
  8. Krájajte na rovnaké porcie a servírujte. Dezert môžete dochutiť jemným posypom soli, ktorý vytiahne chuť čokolády.
Vynikajúce milionárske rezy si zamilujete (Zdroj: Instagram/varime.blog)

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, varime.blog
Odporúčame