Dá sa to aj zdravšie: Mleté vege rezne si zamilujete, prekvapia vás svojou chuťou

Úžasné mleté rezne z tofu vás očaria svojou chuťou (Zdroj: Freepik/stockking)

Aj striktný mäsožravec si občas dopraje niečo ľahké a vegetariánske. Ak pri jedlách rastlinného pôvodu argumentujete tým, že sa bez poriadneho kusu mäsa nedokážete najesť, presvedčíme vás o opaku. Úžasné mleté rezne z tofu vás očaria svojou chuťou aj konzistenciou a veríme, že sa stanú vašim obľúbeným rodinným receptom v dni, kedy nebudete chcieť mäso ani vidieť.

Potrebujeme

Na cestíčko

  • hladkú múku
  • vodu
  • sušený cesnak
  • soľ a čierne korenie

Na rezne

  • 2 ks údeného tofu
  • 3 PL horčice
  • 4 PL sójovej omáčky
  • 1 PL údenej papriky
  • soľ a korenie
  • obľúbené bylinky
  • 115 g cícerovej (alebo hrachovej) múky
  • strúhanku alebo mleté kukuričné lupienky na obalenie
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. Pripravte si cestíčko – zmiešajte všetky ingrediencie dokopy. Cestíčko by malo mať konzistenciu hustejšieho palacinkového cesta.
  2. Rozmixujte tofu na jemné kúsky, pridajte horčicu a sójovú omáčku. Dochuťte zmes soľou, korením, údenou paprikou a bylinkami.
  3. Zmes dôkladne premiešajte a nechajte 5-10 minút odstáť, aby sa chute prepojili.
  4. Do hmoty pridajte múky (podľa potreby pridajte aj väčšie množstvo) a dobre premiešajte.
  5. Z pripraveného „cesta“ formujte placky, ktoré obaľte v cestíčku a následne v strúhanke.
  6. Vypražte na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. (Prípadne použiť teplovzdušnú fritézu na cca 8 minút).
  7. Podávajte so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame