Aj striktný mäsožravec si občas dopraje niečo ľahké a vegetariánske. Ak pri jedlách rastlinného pôvodu argumentujete tým, že sa bez poriadneho kusu mäsa nedokážete najesť, presvedčíme vás o opaku. Úžasné mleté rezne z tofu vás očaria svojou chuťou aj konzistenciou a veríme, že sa stanú vašim obľúbeným rodinným receptom v dni, kedy nebudete chcieť mäso ani vidieť.
Potrebujeme
Na cestíčko
- hladkú múku
- vodu
- sušený cesnak
- soľ a čierne korenie
Na rezne
- 2 ks údeného tofu
- 3 PL horčice
- 4 PL sójovej omáčky
- 1 PL údenej papriky
- soľ a korenie
- obľúbené bylinky
- 115 g cícerovej (alebo hrachovej) múky
- strúhanku alebo mleté kukuričné lupienky na obalenie
- olej na vyprážanie
Postup
- Pripravte si cestíčko – zmiešajte všetky ingrediencie dokopy. Cestíčko by malo mať konzistenciu hustejšieho palacinkového cesta.
- Rozmixujte tofu na jemné kúsky, pridajte horčicu a sójovú omáčku. Dochuťte zmes soľou, korením, údenou paprikou a bylinkami.
- Zmes dôkladne premiešajte a nechajte 5-10 minút odstáť, aby sa chute prepojili.
- Do hmoty pridajte múky (podľa potreby pridajte aj väčšie množstvo) a dobre premiešajte.
- Z pripraveného „cesta“ formujte placky, ktoré obaľte v cestíčku a následne v strúhanke.
- Vypražte na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. (Prípadne použiť teplovzdušnú fritézu na cca 8 minút).
- Podávajte so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.
Zdieľať na