Niektoré dezerty sa stali známymi po celom svete a azda sa nenájde nikto, kto by ich aspoň nepoznal alebo dokonca aj neochutnal. Podobný prípad platí aj pre cheesecake, ktorého pôvod sa datuje do antického Grécka, napriek tomu, že mnohí ho považujeme za americkú pochúťku. Neustále nás prekvapuje, koľko rôznych receptov na túto lahôdku existuje. Aj preto sme si pre vás pripravili recept na nepečený cheesecake s bobuľovým ovocím, ktorý sa perfektne hodí na horúce letné dni.
Potrebujeme
- 250 g jemne pomletých sušienok
- 6 PL rozpusteného masla
- vyšľahanú šľahačku na ozdobenie
- zmes bobuľového ovocia na ozdobenie
Na omáčku
- 225 g očistených jahôd
- 115 g umytých malín
- 115 g umytých čučoriedok
- 150 g krupicového cukru
- 3 PL kukuričného škrobu
Na náplň
- 680 g jemného tvarohu alebo krémového čerstvého syra
- 150 g krupicového cukru
- 2 ČL vanilkového extraktu
- štipka soli
- 1 šálka studenej smotany na šľahanie
Postup
- Pripravíme si ovocnú omáčku. Všetky druhy ovocia rozmixujeme na hladké pyré a prepasírujeme ho cez husté sitko. Prelejeme ho do hrnca, pridáme cukor a kukuričný škrob, dobre rozmiešame a povaríme 10 až 15 minút, kým nám nevznikne hustá konzistencia. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- Tortovú formu s priemerom 22 cm vystelieme papierom na pečenie.
- V mise zmiešame pomleté sušienky a rozpustené maslo. Dobre premiešame a zmes natlačíme na dno formy a vytvoríme aj okraj vysoký asi 2,5 cm. Formu dáme do mrazničky.
- Na náplň si vymiešame tvaroh alebo krémový syr, cukor, vanilkový extrakt a soľ. Miešame, kým nezískame krémovú a hladkú konzistenciu.
- V druhej mise vyšľaháme smotanu na šľahanie. Pridáme do nej ovocnú omáčku a ešte premiešame.
- Ovocno-šľahačkovú zmes zľahka vmiešame do krémovej náplne. Tú natrieme do zmrazeného cesta a celú formu dáme na 6 až 8 hodín alebo cez noc vychladiť do chladničky.
- Pred servírovaním nepečený cheesecake ozdobíme šľahačkou a čerstvým ovocím.
Zdieľať na
Zdieľaní