V prípade, že si dávate pozor na stravu, určite čelíte rôznym nástrahám. Najväčším lákadlom a zároveň nepriateľom býva pečivo. Ani počas redukčnej diéty si nemusíte odrieknuť obľúbené slané raňajky. Pripravte si domáce pečivo, ktoré ulahodí vašim chuťovým pohárikom a navyše je plné proteínu. Postačí vám pár minút a môžete si pochutnávať na lahôdke, pri ktorej budete mať pocit, že ani nedržíte diétu.
Potrebujeme
- 1 hrnček hladkej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- štipku soli
- 1 hrnček cottage cheese
- 1 vajce na potretie
- sezamové semienka, mak, rascu alebo hrubú soľ na posypanie
Postup
- Do väčšej misy si nasypte múku, pridajte prášok do pečiva a štipku soli.
- Premiešajte sypkú zmes a pridajte cottage cheese. Cesto zamiešajte gumenou stierkou alebo ho premixujte v robote s nadstavcom na kysnuté cesto.
- Hotové cesto preložte na pomúčenú dosku a spracujte ho 1-2 minúty rukami, kým nebude mať tuhšiu konzistenciu. Ak je mierne lepivé, pridajte trochu múky.
- Rozdeľte ho na 4 rovnaké časti a z každej vyformujte cca 15 cm dlhý valček.
- Konce valčeka spojte do tvaru bagelu a uložte na plech. Postup opakujte, kým vyformujete všetky 4 kúsky.
- Potrite ich rozšľahaným vajíčkom a posypte zvolenou posýpkou.
- Vložte ich od predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečte asi 20-25 minút. Následne ich nechajte aspoň 15 minút vychladnúť.
Zdieľať na