Domáce PEČIVO plné proteínov? Nadýchané bagely z rúry si zamilujete

Upečte si domáce bagely plné proteínu (Zdroj: Freepik/freepik)

V prípade, že si dávate pozor na stravu, určite čelíte rôznym nástrahám. Najväčším lákadlom a zároveň nepriateľom býva pečivo. Ani počas redukčnej diéty si nemusíte odrieknuť obľúbené slané raňajky. Pripravte si domáce pečivo, ktoré ulahodí vašim chuťovým pohárikom a navyše je plné proteínu. Postačí vám pár minút a môžete si pochutnávať na lahôdke, pri ktorej budete mať pocit, že ani nedržíte diétu.

Potrebujeme

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • štipku soli
  • 1 hrnček cottage cheese
  • 1 vajce na potretie
  • sezamové semienka, mak, rascu alebo hrubú soľ na posypanie

Postup   

  1. Do väčšej misy si nasypte múku, pridajte prášok do pečiva a štipku soli.
  2. Premiešajte sypkú zmes a pridajte cottage cheese. Cesto zamiešajte gumenou stierkou alebo ho premixujte v robote s nadstavcom na kysnuté cesto.
  3. Hotové cesto preložte na pomúčenú dosku a spracujte ho 1-2 minúty rukami, kým nebude mať tuhšiu konzistenciu. Ak je mierne lepivé, pridajte trochu múky.
  4. Rozdeľte ho na 4 rovnaké časti a z každej vyformujte cca 15 cm dlhý valček.
  5. Konce valčeka spojte do tvaru bagelu a uložte na plech. Postup opakujte, kým vyformujete všetky 4 kúsky.
  6. Potrite ich rozšľahaným vajíčkom a posypte zvolenou posýpkou.
  7. Vložte ich od predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečte asi 20-25 minút. Následne ich nechajte aspoň 15 minút vychladnúť.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame