Recept na dnes: Zelerový šalát je plný nových chutí a vitamínov, kalórie minimálne!

Mrkvovo-kapustový šalát

Zelerový šalát si obľúbite pre jeho sviežosť a jedinečnú chuť (Zdroj: GettyImages)

Zeler ako koreňová zelenina zvyčajne skončí v polievke. Avšak bola by škoda nevyužiť ho aj v čerstvej podobe. Obsahuje veľa vitamínov, málo kalórií a prekvapí jemnou sladkastou chuťou. V kombinácii s jablkom a chrenom bude skvelým doplnkom k pečenému mäsu, alebo len tak s opečenou bagetou. Jednoduchý a pritom dobrý šalát bude hotový za pár minút.

Budeme potrebovať:

  • 1 polovicu koreňového zeleru
  • 1 jablko
  • 1 lyžicu chrenu
  • 150 g smotanového jogurtu
  • čierne mleté korenie
  • 1 citrón

Mohlo by vás zaujať: Osviežujúce letné recepty: Pripravte si zeleninové menu na celý deň


Postup:

  1. Zeler očistíme, umyjeme a postrúhame na najjemnejšom strúhadle. Očistené jablko nastrúhame nahrubo. Aby sme nemali neporiadok, použijeme väčšiu misku.
  2. Do misy pridáme dobre ostrý chren, jogurt a dochutíme štipkou čierneho korenia.
  3. Na záver odšťavíme polovicu citróna, pridáme k ostatným surovinám a poriadne premiešame.
  4. Pikantný zelerový šalát môžeme zjesť hneď alebo dáme do chladničky, kde vydrží aj do druhého dňa.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame