Zeler ako koreňová zelenina zvyčajne skončí v polievke. Avšak bola by škoda nevyužiť ho aj v čerstvej podobe. Obsahuje veľa vitamínov, málo kalórií a prekvapí jemnou sladkastou chuťou. V kombinácii s jablkom a chrenom bude skvelým doplnkom k pečenému mäsu, alebo len tak s opečenou bagetou. Jednoduchý a pritom dobrý šalát bude hotový za pár minút.
Budeme potrebovať:
- 1 polovicu koreňového zeleru
- 1 jablko
- 1 lyžicu chrenu
- 150 g smotanového jogurtu
- čierne mleté korenie
- 1 citrón
Mohlo by vás zaujať: Osviežujúce letné recepty: Pripravte si zeleninové menu na celý deň
Postup:
- Zeler očistíme, umyjeme a postrúhame na najjemnejšom strúhadle. Očistené jablko nastrúhame nahrubo. Aby sme nemali neporiadok, použijeme väčšiu misku.
- Do misy pridáme dobre ostrý chren, jogurt a dochutíme štipkou čierneho korenia.
- Na záver odšťavíme polovicu citróna, pridáme k ostatným surovinám a poriadne premiešame.
- Pikantný zelerový šalát môžeme zjesť hneď alebo dáme do chladničky, kde vydrží aj do druhého dňa.
Zdieľať na