Buď ich milujete, alebo nenávidíte. Rebierka sú pokrmom, ktorým mnohí nepohrdnú. Čerstvé a šťavnaté, priamo z grilu, sú súčasťou každej letnej grilovačky. Ak vás už omrzela klasika v podobe marinády s pivom alebo barbecue omáčkou, skúste niečo mierne exotické. Symbiózu sladko-slanej chuti si zamilujete!
Potrebujete
Mäso:
2 PL kryštálového cukru
4 PL teplej vody
160 g paradajkového pretlaku
1 čl mletého chilli
1 PL mletej sladkej papriky
2 kg bravčových rebierok
2 PL olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
Šalát:
800 g zemiakov uvarených v šupke
2 cibule
200 g anglickej slaninky
Nakladaná zelenina:
1/2 hlavičky karfiolu
1 mrkva
1 šalotka
2 PL kryštálového cukru
1 čl soli
200 ml vody
100 ml jablčného octu
Grilovaný ananás:
1 celý ananás nakrájaný na plátky
100 g trstinového cukru
Postup
- Pripravte si zeleninu (ideálne deň vopred). Očistite si ju a nakrájajte na malé kúsky.
- Ogrilujte ju na mriežke, kým sa na nej objavia mriežky. Následne ju nechajte vychladnúť a prelejte zálievkou z cukru, soli, vody a octu. Nechajte dobre odležať.
- Pripravte si marinádu na mäsko. Rozohrejte si cukor na karamel, pridajte horúcu vodu a za stáleho miešania pripravte hladkú karamelovú omáčku.
- Do nej pridajte paradajkový pretlak, soľ, korenie, chilli, mletú papriku, olej a pretlačený cesnak.
- Vymiešajte hladkú marinádu a potrite ňou rebrá. Následne ich pomaly grilujte, počas pečenia potierajte zvyšnou marinádou.
- Z uvarených zemiakov si nakrájajte jemné plátky. Zmiešajte ich s dozlatista ogrilovanými pásikmi slaniny a cibuli. Šalát premiešajte a dochuťte soľou.
- Očistený ananás si nakrájajte na pol centimetrové plátky, ktoré obaľte v trstinovom cukre. Postupne ich grilujte domäkka. Podľa chuti dosoľte alebo pridajte chilli či cukor.
- Rebrá podávajte s ananásom, nakladanou zeleninou a šalátom. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní