Recept na dnes: Smotanová nátierka s olivami – taká nadýchaná, že sa rozotiera sama

smotanová nátierka s olivami na chlebíku

Jednoduchá nátierka je skvelá na čerstvé, ale aj opečené pečivo (Zdroj: Freepik/freepik)

Ako si najradšej vychutnávate čerstvé pečivo? Len tak samotné alebo s chutnou nátierkou? Ak patríte ku skupine, ktorá obľubuje bohatú vrstvu nadýchanej nátierky, máme pre vás skvelý tip. Lahodná smotanová nátierka s olivami vás totiž poteší jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy. Využijete ju na raňajky alebo na večeru a na jej prípravu budete potrebovať iba zopár základných surovín.

Potrebujeme

  • 450 g smotanovej nátierky z čerstvého syra
  • ¼ šálky kyslej smotany
  • 160 g zelených olív so šťavou, nakrájaných na plátky a plnených paprikovou pastou
  • 1 a ½ ČL worcestrovej omáčky
  • 1 ČL mletého a sušeného cesnaku
  • štipka mletej červenej papriky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Ručným, ponorným mixérom vymixujeme smotanovú nátierku, kyslú smotanu, worcestrovú omáčku a cesnakový prášok na hladkú a nadýchanú konzistenciu.
  2. Potom primiešame plátky olív so šťavou a zľahka ich vmiešame do smotanovej zmesi.
  3. Nátierku preložíme do uzatvárateľnej misky a vložíme do chladničky.
  4. Pred natieraním ju vyložíme z chladničky aspoň 20 minút vopred.
  5. Smotanová nátierka s olivami sa hodí aj na prípravu sendvičov alebo ako dip, do ktorého sa dajú namáčať tyčinky z čerstvej zeleniny či malé krekry.

Sledujte náš Facebook

Zdroj: Plnielanu.sk, Juliassimplysouthern.com
Odporúčame