Ako si najradšej vychutnávate čerstvé pečivo? Len tak samotné alebo s chutnou nátierkou? Ak patríte ku skupine, ktorá obľubuje bohatú vrstvu nadýchanej nátierky, máme pre vás skvelý tip. Lahodná smotanová nátierka s olivami vás totiž poteší jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy. Využijete ju na raňajky alebo na večeru a na jej prípravu budete potrebovať iba zopár základných surovín.
Potrebujeme
- 450 g smotanovej nátierky z čerstvého syra
- ¼ šálky kyslej smotany
- 160 g zelených olív so šťavou, nakrájaných na plátky a plnených paprikovou pastou
- 1 a ½ ČL worcestrovej omáčky
- 1 ČL mletého a sušeného cesnaku
- štipka mletej červenej papriky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Ručným, ponorným mixérom vymixujeme smotanovú nátierku, kyslú smotanu, worcestrovú omáčku a cesnakový prášok na hladkú a nadýchanú konzistenciu.
- Potom primiešame plátky olív so šťavou a zľahka ich vmiešame do smotanovej zmesi.
- Nátierku preložíme do uzatvárateľnej misky a vložíme do chladničky.
- Pred natieraním ju vyložíme z chladničky aspoň 20 minút vopred.
- Smotanová nátierka s olivami sa hodí aj na prípravu sendvičov alebo ako dip, do ktorého sa dajú namáčať tyčinky z čerstvej zeleniny či malé krekry.
Zdieľať na