Rýchle chuťovky z lístkového cesta miluje každá gazdiná. Ich príprava je jednoduchá a zachráni vás aj v prípade, že sa vám na prahu objaví nečakaná návšteva. Ak už máte dosť klasických tyčiniek, pizza chuťoviek či sladkých variácií, skúste niečo iné. Touto verziou známych slimákov dostanete každého gurmána.
Potrebujete
- balenie lístkového cesta (ideálne chladného a rozvaľkaného)
- 1 PL masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 veľké hrsti listového špenátu
- 2 rozšľahané vajíčka
- 100 g anglickej alebo údenej slaniny
- 100 g tvrdého syru na strúhanie
- soľ a korenie
- 2 PL sezamových semienok
Postup
- V hrnci si rozohrejte maslo, pridajte nahrubo nasekaný cesnak a nechajte ho pár sekúnd rozvoňať.
- Pridajte umytý a vysušený špenát a nechajte ho zvädnúť – trvá to cca 2 minúty.
- Zmes osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Rozvaľkané lístkové cesto rozprestrite a potrite rozšľahaným vajíčkom. Následne naň poukladajte plátky slaniny.
- Posypte cesto nastrúhaným syrom a následne navrstvite vychladnutú špenátovú vrstvu. Nechajte si cca 5 centimetrov od okraju čisté cesto, aby sa vám rolka dobre balila.
- Cesto pevne zarolujte, potrite vajíčkom a roládu nakrájajte na cca 2 centimetrové kolieska.
- Uložte na plech s papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte sezamovými semienkami.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 15 minút. Slimáky nechajte vychladnúť na plechu, aby sa nerozpadali.
Zdieľať na