Netradičné pohostenie pre návštevu: Chuťovka, ktorú pripravíte za pár minút

Rýchle chuťovky z lístkového cesta miluje každá gazdiná (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Rýchle chuťovky z lístkového cesta miluje každá gazdiná. Ich príprava je jednoduchá a zachráni vás aj v prípade, že sa vám na prahu objaví nečakaná návšteva. Ak už máte dosť klasických tyčiniek, pizza chuťoviek či sladkých variácií, skúste niečo iné. Touto verziou známych slimákov dostanete každého gurmána.

Potrebujete

  • balenie lístkového cesta (ideálne chladného a rozvaľkaného)
  • 1 PL masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 veľké hrsti listového špenátu
  • 2 rozšľahané vajíčka
  • 100 g anglickej alebo údenej slaniny
  • 100 g tvrdého syru na strúhanie
  • soľ a korenie
  • 2 PL sezamových semienok

Postup

  1. V hrnci si rozohrejte maslo, pridajte nahrubo nasekaný cesnak a nechajte ho pár sekúnd rozvoňať.
  2. Pridajte umytý a vysušený špenát a nechajte ho zvädnúť – trvá to cca 2 minúty.
  3. Zmes osoľte a okoreňte podľa chuti.
  4. Rozvaľkané lístkové cesto rozprestrite a potrite rozšľahaným vajíčkom. Následne naň poukladajte plátky slaniny.
  5. Posypte cesto nastrúhaným syrom a následne navrstvite vychladnutú špenátovú vrstvu. Nechajte si cca 5 centimetrov od okraju čisté cesto, aby sa vám rolka dobre balila.
  6. Cesto pevne zarolujte, potrite vajíčkom a roládu nakrájajte na cca 2 centimetrové kolieska.
  7. Uložte na plech s papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte sezamovými semienkami.
  8. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 15 minút. Slimáky nechajte vychladnúť na plechu, aby sa nerozpadali.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame