Pripravte si tarhoňu trochu inak: Na spôsob rizota s krevetami vás dostane

Pokiaľ ste milovníkom kreviet a obľúbenej cestoviny, určite si pochutnáte (Zdroj: Freepik/freepik)

Tarhoňa je v našich končinách jednou z najobľúbenejších cestovín. Mnohí z nás ju s obľubou pripravujú ako prílohu k rôznym druhom mias na šťave. Vedeli ste však o tom, že sa dá konzumovať aj na studeno a v trochu netradičnom štýle? Dajte šancu netypickému šalátu s nádychom dovolenky pri mori. Pokiaľ ste milovníkom kreviet a tejto obľúbenej cestoviny, určite si pochutnáte!

Potrebujeme

  • 300 g kreviet
  • 2 hrsti petržlenovej vňate
  • chilli papričky podľa chuti
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 citrón
  • 400 g tarhone
  • 2 červené cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g sušených paradajok
  • 100 g olív bez kôstky
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 80 g parmezánu
  • 50 g masla
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Pripravte si krevety – očistite ich, dobre umyte a uložte do misky, kde ich osoľte a okoreňte podľa svojej chuti.
  2. Pridajte do misky za hrsť nasekanej petržlenovej vňate, nasekané chilli podľa chuti, lyžicu oleja a šťavu z citróna. Dôkladne premiešajte a nechajte v chlade marinovať aspoň hodinku.
  3. Medzitým si pripravte tarhoňu podľa návodu. Hotovú prepláchnite studenou vodou, aby sa zastavil proces varenia.
  4. Po odležaní krevety prudko orestujte na oleji asi 3 minútky. Pozor si dajte na to, aby sa nezačali dusiť, preto je lepšie ich opekať postupne.
  5. Opečené krevety dajte bokom a do panvice pridajte zvyšný olej, na ktorom orestujte najemno nakrájanú cibuľku. Na pár sekúnd pred pridaním kúskov sušených paradajok pridajte aj nasekaný cesnak.
  6. Do takto pripraveného základu pridajte hotovú tarhoňu, orestujte ju a zalejte polovicou vývaru. Nechajte zľahka prebublať a pridajte hrášok a olivy.
  7. Prilejte zvyšný vývar, priveďte k varu a dochuťte soľou a korením podľa seba.
  8. Na záver pridajte maslo. Po jeho roztopení vmiešajte parmezán a pokrm odstavte z ohňa. Pridajte zvyšok vňaťky, dobre premiešajte a servírujte s pripravenými krevetami.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame