Milujete cheesecake aj tiramisu, no neviete si medzi nimi vybrať? Ochutnajte ich dokonalé spojenie

Lahodné a krémové dezerty si získajú srdce každého maškrtníka (Zdroj: Freepik/stockking)

Rôzne druhy cheesecakeov či typický taliansky dezert v podobe tiramisu, sú obľúbenými kúskami aj medzi Slovákmi. Je jedno, či si na ne s obľubou zájdete do kaviarne, alebo ich pripravujete doma pre svoju rodinu. Lahodné a krémové dezerty si získajú srdce každého maškrtníka. Ak sa u vás doma delíte na „tábor tiramisu“ a „tábor cheesecake“, skúste si pripraviť geniálne spojenie, ktoré si zamilujete.

Potrebujete

Základ:

  • 700 g cream cheese alebo mascarpone
  • 180 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 2 PL hladkej múky
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 12 ks cukrárskych piškót
  • 200 ml silného espressa

Poleva:

  • 150 g práškového cukru
  • 4 PL espressa

Vrchná vrstva:

  • 180 g mascarpone
  • 90 g práškového cukru
  • holandské kakao na posypanie

Postup

  1. Vysteľte si tortovú formu papierom na pečenie a dajte si predhriať rúru na 180°C.
  2. V miske vyšľahajte cream cheese (alebo mascarpone) s cukrom a zašľahajte po jednom vajcia.
  3. Pridajte múku, smotanu a celé cesto vyšľahajte do hladkej hmoty. Polovicu z nej nalejte do pripravenej formy.
  4. Piškóty namáčajte do pripravenej vychladnutej kávy a ukladajte ich tesne vedľa seba na pripravenú náplň vo forme.
  5. Zalejte náplňou tak, aby ste zakryli piškóty a dajte piecť na cca 45 minút.
  6. Po upečení nechajte dezert poriadne vychladnúť. Následne si pripravte polevu cukru a espressa a naneste rovnomerne na povrch koláča.
  7. Nechajte mierne zatuhnúť a medzi tým si pripravte vrchnú vrstvu – vyšľahajte mascarpone s cukrom a preneste si ho do zdobiaceho vrecka.
  8. Pomocou špičky naneste na celú plochu dezertu a pred podávaním posypte kakaom.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame