Rôzne druhy cheesecakeov či typický taliansky dezert v podobe tiramisu, sú obľúbenými kúskami aj medzi Slovákmi. Je jedno, či si na ne s obľubou zájdete do kaviarne, alebo ich pripravujete doma pre svoju rodinu. Lahodné a krémové dezerty si získajú srdce každého maškrtníka. Ak sa u vás doma delíte na „tábor tiramisu“ a „tábor cheesecake“, skúste si pripraviť geniálne spojenie, ktoré si zamilujete.
Potrebujete
Základ:
- 700 g cream cheese alebo mascarpone
- 180 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 2 PL hladkej múky
- 100 ml smotany na šľahanie
- 12 ks cukrárskych piškót
- 200 ml silného espressa
Poleva:
- 150 g práškového cukru
- 4 PL espressa
Vrchná vrstva:
- 180 g mascarpone
- 90 g práškového cukru
- holandské kakao na posypanie
Postup
- Vysteľte si tortovú formu papierom na pečenie a dajte si predhriať rúru na 180°C.
- V miske vyšľahajte cream cheese (alebo mascarpone) s cukrom a zašľahajte po jednom vajcia.
- Pridajte múku, smotanu a celé cesto vyšľahajte do hladkej hmoty. Polovicu z nej nalejte do pripravenej formy.
- Piškóty namáčajte do pripravenej vychladnutej kávy a ukladajte ich tesne vedľa seba na pripravenú náplň vo forme.
- Zalejte náplňou tak, aby ste zakryli piškóty a dajte piecť na cca 45 minút.
- Po upečení nechajte dezert poriadne vychladnúť. Následne si pripravte polevu cukru a espressa a naneste rovnomerne na povrch koláča.
- Nechajte mierne zatuhnúť a medzi tým si pripravte vrchnú vrstvu – vyšľahajte mascarpone s cukrom a preneste si ho do zdobiaceho vrecka.
- Pomocou špičky naneste na celú plochu dezertu a pred podávaním posypte kakaom.
Zdieľať na