Pripravte si tradičné utopence podľa nášho receptu: Chutia ako z českej krčmy, zjete ich na posedenie

. Pripravte si túto lahodnú dobrotu sami doma, postačí vám na to pár ingrediencií (Zdroj: Instagram/metalhead_inthe_kitchen)

Utopence sú obľúbenou pochúťkou nielen našich bratov Čechov, ale s radosťou si na nich pochutí aj nejeden Slovák. Niet sa čomu čudovať, sú naozaj skvelé! Či si ich vychutnáte ako studenú večeru alebo pochúťku (ideálne) k pivu, necháme len na vás. Pripravte si túto lahodnú dobrotu sami doma, postačí vám na to pár ingrediencií.

Potrebujeme

  • 6 kvalitných špekačiek,
  • 3 veľké cibule,
  • 2 feferónky,
  • sójovú omáčku,
  • plnotučnú horčicu,
  • guľôčky nového korenia podľa chuti,
  • 500 ml vody,
  • 250 ml octu,
  • 1 PL cukru,
  • 1 ČL soli,
  • 3 bobkové listy,
  • celé čierne korenie.

Postup

  1. Pripravte si nálev. Zmiešajte v hrnci vodu, ocov, cukor, soľ, bobkový list a celé čierne korenie.
  2. Zmes priveďte do varu, povarte ju 5 minút a korenie s bobkovým listom vyberte/sceďte.
  3. Kým sa vám varí nálev, olúpte si špekačky. Následne ich nakrájajte na kolieska alebo prerežte po dĺžke (záleží na vašich preferenciách).
  4. Očistite si cibuľu, nakrájajte ju na kolieska a feferóny na menšie kúsky.
  5. Ideme plniť. Základom je vrstvenie surovín – na dno dajte pripravené špekačky, ktoré potrite horčicou, pridajte vrstvu cibule, dve guľôčky nového korenia a pár kvapiek sójovej omáčky podľa chuti. Občas preložte kúskami feferóniek.
  6. Naplňte pohár až po okraj, posledná vrstva by mala byť cibuľa.
  7. Zalejte nálevom, uzatvorte a nechajte odležať aspoň 5 až 7 dní.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame