Kto by nemiloval pizzu? Ak si strážite líniu, určite si ju občas odopriete. Vyskúšajte túto alternatívu, ktorá je plná makroživín a vitamínov. Dokonca sa hodí aj do diéty, vďaka svojej nízkej kalorickej hodnote. Pripravte si ľahký obed alebo večeru s nami. Zachutí aj tým najväčším odporcom cukety!
Potrebujeme
Na cesto:
- 1 ks cukety (strednej veľkosti)
- 2 ks mozzarelly
- 1 ks vajce
- Soľ a korenie podľa chuti
Omáčka:
- 1 balenie paradajkového pretlaku
- 2 strúčiky cesnaku
- Tymián podľa chuti
- Soľ a korenie podľa chuti
Obloha:
- 1 balenie cherry paradajok
- 1 hrsť lístkov bazalky
- 100 g feta syru
- Olivový olej
Postup
- Cuketu si nastrúhajte najemno a dôkladne z nej vyžmýkajte všetku šťavu.
- Pridajte nastrúhanú mozzarellu a vajce. Osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte.
- Vyložte si plech papierom na pečenie a naneste naň pripravené cesto.
- Rukami z neho vyformujte na plechu kruh a vložte do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia asi na 15 minút.
- Medzitým si pripravte paradajkovú zmes. K pretlaku pridajte tymián, soľ, korenie a pretlačený cesnak. Omáčku poriadne premiešajte.
- Na rozpečené cesto natrite omáčku, uložte nakrájané paradajky a posypte pizzu feta syrom. Zľahka pokvapkajte olivovým olejom a vložte späť do rúry.
- Pečte ďalších 15 minút dozlatista.Sledujte náš Instagram
Zdieľať na