Sladký dezert môže byť aj zdravý – toto tvrdenie platí pre mrazený jogurt, ktorý sa v poslednom období stal hitom letných dní. Jednoduchý a rýchly postup vás presvedčí, že ovocnú maškrtu môžete mať na stole už za pár minút. Môžete použiť akékoľvek ovocie, aké máte radi alebo máte v mrazničke. Zakaždým získate inú príchuť, ale vždy rovnaké a chutné osvieženie.
Na mrazený jogurt potrebujeme
- 4 šálky ľubovoľného mrazeného ovocia (jahody, maliny, broskyne, marhule, banány)
- ½ šálky bieleho jogurtu gréckeho typu
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 3 PL medu
Postup
- Vo výkonnom kuchynskom robote zmiešame mrazené ovocie, jogurt, vanilkový extrakt a med. Zmes miešame 5 minút, až kým nezíska krémovú konzistenciu.
- Hotový mrazený jogurt podávame ihneď alebo ho uskladníme v uzatvárateľnej nádobe a dáme do mrazničky. Spotrebujeme do 1 mesiaca.
- Druh a veľkosť mrazeného ovocia určí dĺžku miešania v robote. Napríklad mäkkým banánom budú stačiť 2 až 3 minúty, ale mango sa bude miešať aj dlhšie ako 5 minút.
Pokiaľ ide o druh jogurtu, môže sa použiť aj jeho ochutená verzia. Mala by chuťovo ladiť s ovocím, prípadne je vhodné prispôsobiť množstvo medu. Do mrazeného jogurtu sa môže primiešať aj arašidové maslo, kakaovo-liesková nátierka alebo kúsky čokolády.
Zdieľať na