Receptov na cestoviny nikdy nie je dosť. Nielenže sú zakaždým rýchlo hotové, ale aj zaručene zasýtia. Preto pre vás máme tento skvelý recept plný lahodnej zeleniny, z ktorého pripravíte štyri porcie.
Potrebujete
- 350 g cestovín (špiráliek, kolienok)
- 25 g masla
- 1 cuketu nakrájanú na tenké plátky
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g cherry paradajok
- 1 hlávku brokolice, rozobranú na menšie ružičky
- 200 g hrášku
- 125 ml zeleninového vývaru
- 300 ml smotany na varenie
- 60 g strúhaného parmezánu
- mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
- 4 PL krájanej čerstvej petržlenovej vňate (voliteľné)
Postup
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Keď budú hotové, odoberte si trochu vody, v ktorej sa varili a sceďte ich.
Ružičky brokolice a hrášok uvarte vo vode do zmäknutia. Potom zeleninu sceďte.
Na panvici rozohrejte maslo, vložte plátky cukety a restujte asi minútu. Ďalej pridajte pretlačený cesnak a rajčiny a opekajte opäť približne minútu.
Následne prilejte smotanu a vývar. Miešajte, kým omáčka nezhustne.
Primiešajte parmezán a ochuťte mletým čiernym korením a soľou.
Na záver vmiešajte cestoviny a brokolicu s hráškom tak, aby sa všetko dobre obalilo v omáčke. Ak by bola omáčka príliš hustá, pridajte do nej trochu odloženej vody z cestovín.
Pred servírovaním môžete cestoviny posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip: Cestoviny uvarte spolu s brokolicou a hráškom, čím ušetríte vodu a energie.
Zdieľať na
Zdieľaní