Recept na dnes: Cestoviny plné zeleniny, ktoré budete mať hotové už o niekoľko minút

Zeleninové cestoviny

Tieto cestoviny sú plné chutnej zeleniny (Zdroj: Freepik/freepik)

Receptov na cestoviny nikdy nie je dosť. Nielenže sú zakaždým rýchlo hotové, ale aj zaručene zasýtia. Preto pre vás máme tento skvelý recept plný lahodnej zeleniny, z ktorého pripravíte štyri porcie.

Potrebujete

  • 350 g cestovín (špiráliek, kolienok)
  • 25 g masla
  • 1 cuketu nakrájanú na tenké plátky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g cherry paradajok
  • 1 hlávku brokolice, rozobranú na menšie ružičky
  • 200 g hrášku
  • 125 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml smotany na varenie
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
  • 4 PL krájanej čerstvej petržlenovej vňate (voliteľné)

Postup

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Keď budú hotové, odoberte si trochu vody, v ktorej sa varili a sceďte ich.

Cestoviny uvarte podľa návodu (Zdroj: Freepik/azerbaijan_stockers)

Ružičky brokolice a hrášok uvarte vo vode do zmäknutia. Potom zeleninu sceďte.

Na panvici rozohrejte maslo, vložte plátky cukety a restujte asi minútu. Ďalej pridajte pretlačený cesnak a rajčiny a opekajte opäť približne minútu.

Cukinu poduste s cherry rajčinami (Zdroj: Freepik/alexdon24)

Následne prilejte smotanu a vývar. Miešajte, kým omáčka nezhustne.

Primiešajte parmezán a ochuťte mletým čiernym korením a soľou.

Na záver vmiešajte cestoviny a brokolicu s hráškom tak, aby sa všetko dobre obalilo v omáčke. Ak by bola omáčka príliš hustá,  pridajte do nej trochu odloženej vody z cestovín.

Pred servírovaním môžete cestoviny posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip: Cestoviny uvarte spolu s brokolicou a hráškom, čím ušetríte vodu a energie.

Zeleninové cestoviny si obľúbite (Zdroj: Freepik/freepik)

Zdroj: plnielanu.sk, therealmealdeal.com
Odporúčame