Recept na dnes: Nakladaný hermelín je pochúťka, prípravu zvládnete aj vy

nakladaný hermelín

Skvelá pochúťka, ktorá nesmie chýbať na žiadnom posedení (Zdroj: WikimediaCommons)

Dostali ste pozvanie na večerné posedenie u známych? Alebo naopak, premýšľate, čo ponúknuť návšteve k studenému pivu, či poháru dobrého vína? Alkohol treba zajesť a nakladaný hermelín je dobrý základ do žalúdka. Obľúbená „krčmová“ špecialita nie je náročná na prípravu, v chladničke vydrží niekoľko týždňov a taký dobre naložený hermelín môže byť aj pekným darčekom.


Najlepšie a najrýchlejšie hrnčekové koláče: S touto knihou od Martinusu už o ne núdza nebude!


Potrebujeme:

  • 4 ks hermelínu
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 1 ČL celého koriandra
  • 1 nasekaná chilli paprička
  • 4 bobkové listy
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • Za studena lisovaný slnečnicový olej

Postup:

Pripravíme si dokonale čistú sklenenú nádobu s vekom, prípadne niekoľko menších nádobiek. Hermelín pozdĺžne rozrežeme alebo nakrájame na trojuholníky. Cibuľu nakrájame na tenké plátky, cesnak rozoberieme na strúčiky a prepolíme. Pripravené suroviny postupne vrstvíme do nádoby. Postupne prekladáme cibuľu, koreniny a syr, až kým nezaplnia celú nádobu.

Všetko zalejeme olejom, uzatvoríme viečkom alebo potravinárskou fóliou a necháme odpočívať pri izbovej teplote najmenej 3 dni. Za tento čas do seba hermelín nasaje všetky chute a môžeme ho podávať s čerstvým chlebom alebo uskladniť v chladničke.

Tip gazdinej: Zvyšný olej z nakladaného hermelínu nevyhadzujte. Môžete ho použiť opakovane na naloženie ďalších syrov. Stačí iba doplniť čerstvú cibuľu a cesnak.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

 





Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close