Recept na dnes: Nakladaný hermelín je pochúťka, prípravu zvládnete aj vy

nakladaný hermelín

Skvelá pochúťka, ktorá nesmie chýbať na žiadnom posedení (Zdroj: WikimediaCommons)

Dostali ste pozvanie na večerné posedenie u známych? Alebo naopak, premýšľate, čo ponúknuť návšteve k studenému pivu, či poháru dobrého vína? Alkohol treba zajesť a nakladaný hermelín je dobrý základ do žalúdka. Obľúbená „krčmová“ špecialita nie je náročná na prípravu, v chladničke vydrží niekoľko týždňov a taký dobre naložený hermelín môže byť aj pekným darčekom.


Najlepšie a najrýchlejšie hrnčekové koláče: S touto knihou od Martinusu už o ne núdza nebude!


Potrebujeme:

  • 4 ks hermelínu
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 1 ČL celého koriandra
  • 1 nasekaná chilli paprička
  • 4 bobkové listy
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • Za studena lisovaný slnečnicový olej

Postup:

Pripravíme si dokonale čistú sklenenú nádobu s vekom, prípadne niekoľko menších nádobiek. Hermelín pozdĺžne rozrežeme alebo nakrájame na trojuholníky. Cibuľu nakrájame na tenké plátky, cesnak rozoberieme na strúčiky a prepolíme. Pripravené suroviny postupne vrstvíme do nádoby. Postupne prekladáme cibuľu, koreniny a syr, až kým nezaplnia celú nádobu.

Všetko zalejeme olejom, uzatvoríme viečkom alebo potravinárskou fóliou a necháme odpočívať pri izbovej teplote najmenej 3 dni. Za tento čas do seba hermelín nasaje všetky chute a môžeme ho podávať s čerstvým chlebom alebo uskladniť v chladničke.

Tip gazdinej: Zvyšný olej z nakladaného hermelínu nevyhadzujte. Môžete ho použiť opakovane na naloženie ďalších syrov. Stačí iba doplniť čerstvú cibuľu a cesnak.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

 





Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame