Ak milujete čokoládu a doposiaľ ste neokúsili Sacherovu tortu, je najvyšší čas to zmeniť. Tento lahodný recept pochádza z Rakúska a dodnes sa považuje za jednu z najchutnejších tort vôbec. Jeho príprava nie je vôbec zložitá.
Potrebujeme
- 6 ks vajec
- 170 g hladkej múky
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 250 g čokolády na varenie
- 1 vanilínový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- marhuľový džem
Na ozdobu
- 160 g kvalitnej čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie
- 15 g masla
Postup
- Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a roztopeným maslom. Následne pridáme roztopenú čokoládu a prášok do pečiva. Opäť poriadne premiešame. Nakoniec do cesta už jemne metličkou zapracujeme vyšľahaný sneh z bielok a preosiatu múku.
- Zmes vylejeme na dno torty na pečenie, ktorú odporúčame vystlieť papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 65 minút.
- Najťažšia časť nasleduje teraz. Tortu musíme prerezať na dve časti (odvážnejšie a skúsenejšie kuchárky na tri časti). Jednotlivé plátky natrieme marhuľovým džemom a opäť ich uložíme na seba.
- Tortu necháme do druhého dňa odpočívať v chlade.
- Posledným krokom je zaliať tortu roztopenou čokoládou, ktorú sme vo vodnej pare zmiešali so smotanou na šľahanie a maslom.
Zdieľať na
Zdieľaní