Recept na dnes: Lahodná Sacherová torta je nesmrteľná klasika, upečte si ju doma

Sacherova torta

Originálny recept na Sacherovu tortu je len jeden (Zdroj: GettyImages)

Ak milujete čokoládu a doposiaľ ste neokúsili Sacherovu tortu, je najvyšší čas to zmeniť. Tento lahodný recept pochádza z Rakúska a dodnes sa považuje za jednu z najchutnejších tort vôbec. Jeho príprava nie je vôbec zložitá.

Potrebujeme

  • 6 ks vajec
  • 170 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 250 g čokolády na varenie
  • 1 vanilínový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • marhuľový džem

Na ozdobu

  • 160 g kvalitnej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 15 g masla

Postup

  1. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a roztopeným maslom. Následne pridáme roztopenú čokoládu a prášok do pečiva. Opäť poriadne premiešame. Nakoniec do cesta už jemne metličkou zapracujeme vyšľahaný sneh z bielok a preosiatu múku.
  2. Zmes vylejeme na dno torty na pečenie, ktorú odporúčame vystlieť papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 65 minút.
  3. Najťažšia časť nasleduje teraz. Tortu musíme prerezať na dve časti (odvážnejšie a skúsenejšie kuchárky na tri časti). Jednotlivé plátky natrieme marhuľovým džemom a opäť ich uložíme na seba.
  4. Tortu necháme do druhého dňa odpočívať v chlade.
  5. Posledným krokom je zaliať tortu roztopenou čokoládou, ktorú sme vo vodnej pare zmiešali so smotanou na šľahanie a maslom.


Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame