Recept na dnes: Fenomenálne jelenie ragú s tajnou ingredienciou od gazdinky

jelenie ragú

Vyskúšajte náš recept na skvelé jelenie ragú (Zdroj: GettyImages)

Zverinu určite nepripravujete každý deň. Kedy si ju teda dopriať, keď nie na jeseň. Poľovnícka sezóna sa rozbieha a možno sa vám dostane toľko šťastia, že sa aj vám ujde pekný kúsok jelenieho stehna.

Mäso z jeleňa je lahôdka a obohatí váš jedálniček nie len z chuťového ale aj nutričného hľadiska. Obsahuje veľa  bielkovín, málo tuku a vďaka vysokému podielu polynenasýtených mastných kyselín je ľahko stráviteľné. Ponúkame vám recept na jelenie ragú. Na túto špecialitu budete ešte dlho spomínať.

Budeme potrebovať:

  • 600 g mäsa z jelenieho stehna
  • 2 lyžice masti
  • 3 veľké cibule
  • 5 guľôčok borievky
  • 3 guľôčky nového korenia
  • 4 ks bobkového listu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice šípkového džemu
  • 2 dcl suchého červeného vína
  • 2 veľké mrkvy

Mohlo by vás zaujať: Fanúšikovia diviny majú hody: Čo sa v tomto mäse ukrýva a na čo je vhodné?


Postup:

  1. Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na kocky.
  2. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na rozpálenej masti.
  3. Keď cibuľa chytí zlatistý odtieň, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán aby sa zatiahlo.
  4. K mäsu prihodíme všetky koreniny. Čierne mleté korenie a soľ pridáme podľa chuti. Všetko krátko popražíme, aby korenie uvoľnilo chuť a arómu.
  5. V ďalšom kroku zmes premiešame s pretlakom, džemom a zalejeme vínom.
  6. Počkáme, kým sa víno odparí a pridáme nakrájanú mrkvu. Podlejeme vodou a pomaly dusíme, kým mäso úplne zmäkne.
  7. K jeleniemu ragú sa najviac hodí jednoduchá príloha, ktorá nechá vyniknúť výrazné chute mäsa a korenín. Najlepšie obyčajná dusená ryža.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame