Hľadáte inšpiráciu na jablkový koláč? Potom určite vyskúšajte trocha netradičný, no zaručene dobrý recept plný zdravých ingrediencií. A to bez váženia, pečenia aj múky.
Budeme potrebovať:
- 1/2 hrnčeka datlí
- 1 hrnček pomletých orechov
- 1 hrnček strúhaného kokosu
- 6 zrelých jabĺk
- 1 citrón
- 1 ČL mletej škorice
- 1 PL medu
- 1 PL kukuričného škrobu
Postup:
Datle namočíme na hodinu do vody, aby sme pri mixovaní dosiahli požadovanú konzistenciu. Odkvapkané datle dáme do mixéra, pridáme orechy, kokos a poriadne rozmixujeme. Hmotu rovnomerne roztlačíme na dno formy tak, aby zostali vyvýšené okraje. Korpus vložíme do chladničky a prejdeme na druhý krok.
Jablká očistíme, zbavíme jadierok, postrúhame na najhrubšom strúhadle a udusíme v hrnci spolu so šťavou z citróna a škoricou. Keď ovocie zmäkne, v 1 dcl vody rozmiešame kukuričný škrob, zmes zahustíme a vychladnutú osladíme medom.
Korpus vytiahneme z chladničky, potrieme jablkovou plnkou a vrátime späť ešte na 2 hodiny. Stuhnutý koláčik môžeme ozdobiť posekanými orechmi alebo kokosovými chipsami.
Zdieľať na