Palacinky sú veľmi vďačným pokrmom, ktorý možno pripraviť na veľa spôsobov. Ak vás však už omrzia klasické sladké, skúste ich naplniť s omáčkou bolognese.
Potrebujeme:
- 1 baklažán
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 väčšia cibuľa
- 4 mrkvy
- 3 cm krúžok zeleru
- 150 gramov šampiňóny
- 4 väčšie paradajky
- 1 pasírované paradajky
- soľ
- čierne mleté korenie
- oregano
- bazalka (sušená aj čerstvá)
- mletý sušený cesnak
Postup:
Rúru predhrejeme na 150 stupňov. Baklažán prekrojíme na polovicu a urobíme do neho jemné zárezy. Tie naplníme pretlačenými cca 3 mesiačikmi cesnaku, celé to osolíme a nakoreníme čiernym mletým korením. Pečieme 25 minút.

Paradajky zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu postáť v miske. Cibuľu pokrájame na drobné kúsky a opražíme do zlatista. Následne pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, zeler a šampiňóny. Pražíme do zmäknutia zeleniny.

Paradajky, ktoré sme si zaliali olúpeme, nakrájame na drobno a pridáme do omáčky spolu so šťavou, ktorú pustili. Varíme na slabšom plameni dokým sa neodparí voda. Následne pridáme pasírované paradajky a baklažán, z ktorého vydlabeme iba upečený stred. Zmes dochutíme korením a sušenými bylinkami, pretlačíme ešte 3 mesiačiky cesnaku (alebo podľa chuti) a chvíľu povaríme aby sa chute prepojili. Zmes plníme do palaciniek. Na záver posypeme strúhanou mozzarellou a nadrobno nasekanou čerstvou bazalkou.

Celý fotorecept si môžete pozrieť aj v našej galérii!
Zdieľať na
Zdieľaní