FOTORECEPT Hľadáte zmenu na váš stôl? Skúste slané palacinky s bolonskou náplňou, každý prst oblížete!

Palacinky naslano

Palacinky s bolognese náplňou sú fantastické! (Zdroj: súkromný archív MZ)

Palacinky sú veľmi vďačným pokrmom, ktorý možno pripraviť na veľa spôsobov. Ak vás však už omrzia klasické sladké, skúste ich naplniť s omáčkou bolognese.

Potrebujeme:

  • 1 baklažán
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 mrkvy
  • 3 cm krúžok zeleru
  • 150 gramov šampiňóny
  • 4 väčšie paradajky
  • 1 pasírované paradajky
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • oregano
  • bazalka (sušená aj čerstvá)
  • mletý sušený cesnak

Postup:

Rúru predhrejeme na 150 stupňov. Baklažán prekrojíme na polovicu a urobíme do neho jemné zárezy. Tie naplníme pretlačenými cca 3 mesiačikmi cesnaku, celé to osolíme a nakoreníme čiernym mletým korením. Pečieme 25 minút.

(Zdroj: súkromný archív MZ)

Paradajky zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu postáť v miske. Cibuľu pokrájame na drobné kúsky a opražíme do zlatista. Následne pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, zeler a šampiňóny. Pražíme do zmäknutia zeleniny.

(Zdroj: súkromný archív MZ)

Paradajky, ktoré sme si zaliali olúpeme, nakrájame na drobno a pridáme do omáčky spolu so šťavou, ktorú pustili. Varíme na slabšom plameni dokým sa neodparí voda. Následne pridáme pasírované paradajky a baklažán, z ktorého vydlabeme iba upečený stred. Zmes dochutíme korením a sušenými bylinkami, pretlačíme ešte 3 mesiačiky cesnaku (alebo podľa chuti) a chvíľu povaríme aby sa chute prepojili. Zmes plníme do palaciniek. Na záver posypeme strúhanou mozzarellou a nadrobno nasekanou čerstvou bazalkou.

(Zdroj: súkromný archív MZ)

Celý fotorecept si môžete pozrieť aj v našej galérii!



Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame