Recept na dnes: Dajte si ku kávičke slivkové crumble, je to veľký hit

Slivkové crumble

Slivkové crumble si vás získa chuťou aj jednoduchou prípravou (Zdroj: GettyImages)

Máte chuť na niečo sladké k poobednej kávičke? Aktuálne sezóna sliviek nám našepkáva, že správnou voľbou môže byť práve crumble. Aktuálne ide o obrovský hit medzi kuchármi. Garantujeme vám, že ak raz skúsite túto dobrotu, pochopíte, čo je na nej také úžasné.

Potrebujeme

  • približne 800 g až 1 kg sliviek
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 ČL škorice
  • 2 PL medu
  • 1 ČL mletej vanilky
  • 150 g špaldovej preosiatej múky
  • 125 g masla
  • 2 PL medu
  • citrónová kôra
  • mandľové plátky

Postup

  1. Slivky umyjeme, zbavíme kôstiek a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme do veľkej misky spolu s cukrom, medom, škoricou a mletou vanilkou. Poriadne premiešame.
  2. V ďalšej miske zmiešame múku s nastrúhaným maslom a medom. Rukami vypracujeme cesto – mrveničku.
  3. Zapekaciu misu vytrieme maslom a jemne poprášime múkou. Poukladáme slivky, následne hore dáme mrveničku. Posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme asi 40 minút na 180 °C.
  4. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať. Odporúčame jesť teplé.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame