Recept na dnes: Skvelo vyzerá a ešte lepšie chutí! Špenátová roláda s bryndzovou plnkou sa hodí na každý deň

Špenátová roláda

Táto roláda bude skvelým predkrmom na oslavách (Zdroj: GettyImages)

Ak máte chuť na bryndzu, ale v klasickom podaní v podobe halušiek alebo pirohov sa vám už zunovala, skúste ju skombinovať so špenátom. Dnešným receptom ulahodíme všetkým.

Potrebujeme

  • 1 čerstvý celý špenát
  • 3 strúčiky cesnaku
  • približne 5 PL hladkej špaldovej múky
  • olej
  • 3 vajcia
  • korenie (soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, majoránka)
  • 125 g bryndze
  • 50 g masla
  • 10 dkg šunky

Postup

  1. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Rovnako tak urobíme so špenátovými lístkami.
  2. Na panvicu nalejeme trochu oleja a opražíme cesnak so špenátom.
  3. Vo väčšej mise zmiešame takto pripravenú hmotu so žĺtkami, múkou a korením. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a ľahko zapracujeme.
  4. Vylejeme na menší plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme približne 15 minút na 180 stupňov Celzia.
  5. Po upečení natrieme na roládu bryndzu zmiešanú s roztopeným maslom a poukladáme naň šunku. Zrolujeme, dáme na noc do chladničky a na druhý deň podávame. Ako alternatívu šunky môžete použiť aj údeného lososa.


Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame