Polievka je vždy dobrý nápad. Najmä ak je lahodná, zasýti a metaforicky povedané – pohladí aj dušu. Presne takou je aj táto tekvicová.
Potrebujeme
- 2 tekvice (my sme zvolili hokkaido)
- 1 mrkva
- 3 cm zeleru
- 1 kurací bujón
- voda
- 2 strúčiky cesnaku
- bobkový list
- soľ
- korenie
- tekvicové semiačka
- tekvicový olej
Postup
Mrkvu očistíme a nastrúhame na tenké plátky. Podobne to urobíme aj so zelerom. Takto pripravenú zeleninu dáme do hrnca a na kvapke oleja opečieme.

Pridáme pokrájanú tekvicu a cesnak. Chvíľu podusíme.

Následne zalejeme vodou maximálne centimeter nad zeleninu.

Pridáme bobokový list, soľ, čierne mleté korenie a varíme približne 35 minút. Následne zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom. V tomto kroku môžeme pridať aj smotanu na varenie, my sme ju vynechali. Po rozmixovaní vlejeme kurací bujón, stiahneme na menšiu teplotu a necháme povariť ešte 10 minút.

Na panvici opražíme slnečnicové semiačka. Tie následne pridáme na vrch polievky.

Dochutiť ju môžeme aj tekvicovým olejom, ktorý nám zároveň polievku pekne dozdobí. Dobrú chuť!

Zdieľať na