FOTORECEPT Overená tekvicová polievka: Opečené semiačka jej dodajú tú správnu chuť!

Tekvicová polievka

Táto polievka poteší žalúdok aj dušu (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Polievka je vždy dobrý nápad. Najmä ak je lahodná, zasýti a metaforicky povedané – pohladí aj dušu. Presne takou je aj táto tekvicová.

Potrebujeme

  • 2 tekvice (my sme zvolili hokkaido)
  • 1 mrkva
  • 3 cm zeleru
  • 1 kurací bujón
  • voda
  • 2 strúčiky cesnaku
  • bobkový list
  • soľ
  • korenie
  • tekvicové semiačka
  • tekvicový olej

Postup

Mrkvu očistíme a nastrúhame na tenké plátky. Podobne to urobíme aj so zelerom. Takto pripravenú zeleninu dáme do hrnca a na kvapke oleja opečieme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme pokrájanú tekvicu a cesnak. Chvíľu podusíme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Následne zalejeme vodou maximálne centimeter nad zeleninu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme bobokový list, soľ, čierne mleté korenie a varíme približne 35 minút. Následne zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom. V tomto kroku môžeme pridať aj smotanu na varenie, my sme ju vynechali. Po rozmixovaní vlejeme kurací bujón, stiahneme na menšiu teplotu a necháme povariť ešte 10 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na panvici opražíme slnečnicové semiačka. Tie následne pridáme na vrch polievky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Dochutiť ju môžeme aj tekvicovým olejom, ktorý nám zároveň polievku pekne dozdobí. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zdroj: Plnielanu.sk/MZ
Odporúčame