Ak sa vám zunovala chuť vianočného punču alebo vareného vína, potom bude tento recept tým pravým pre vás. Coquito pochádza až z ďalekého Portorika a preto nečudo, že jeho hlavnou zložkou je kokos. Tento nápoj má dokonca aj vlastný deň, je mu venovaný 21. december. Pripravíte si ho spolu s nami?
Potrebujeme
- 1 kondenzované mlieko
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 200 ml smotany na šľahanie
- 200 ml kokosovej smotany
- 400 ml rumu (alebo menej či viac, podľa vašej preferencie)
- 2 ČL vanilínového cukru
- 2 ČL mletej škorice
- 4 PL strúhaného kokosu
Postup
- Rum aj s kondenzovaným mliekom vymiešame v mixéri.
- Pridáme smotanu, kokosové mlieko, vanilínový cukor, strúhaný kokos a škoricu. Opäť premiešame.
- Takto pripravený nápoj dáme chladiť na 24 hodín. Podávame ozdobené celou škoricou a strúhaným kokosom.
Zdieľať na
Zdieľaní