Nápadité raňajky, desiata či sladká bodka za obedom? Tieto nadýchané wafle s jogurtom sa stanú obľúbenou špecialitou, ktorou si šplhnete u každého. Zalizovať sa budú deti aj dospelí! A čo je na nich najlepšie? Do cesta nejde ani štipka cukru, pripraviť si ich teda môžete aj na slano. Dobrú chuť!
Potrebujeme:
- 1 šálku pšeničnej hladkej múky
- 1 šálku špaldovej hladkej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva (s vínnym kameňom)
- štipku soli
- 4 vajcia
- 1/2 – 3/4 šálky mlieka
- 5 lyžíc oleja
- 1 malý biely jogurt
Postup:
Najskôr v miske zmiešame suché suroviny, teda múku, prášok do pečiva a soľ. Potom pridáme žĺtky, mlieko, olej a jogurt. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý na záver opatrne primiešame do cesta. Smažíme vo wafľovači, pre istotu môžete pri prvom pečení potrieť pláty maslom.
Podávame s jogurtom, džemom, orechovým maslom, ovocím, orieškami či medom – podľa chuti. Do cesta cukor nejde, takže si ich môžete pripraviť aj na slano – s mozzarelou, rajčinkami a bazalkou.
Viac receptov navštívte stránku moje-jedlo.sk alebo sa inšpirujte na Instagrame.
Zdieľať na