Rýchle recepty na koláče bez váženia: Stačí len jeden hrnček a výsledok je topka!

Čokoládový brownie

Aj jednoduché hrnčekové koláče sú výborné (Zdroj: GettyImages)

Nechce sa vám vypekať? Riešením sú obľúbené hrnčekové koláče. Netreba vyťahovať žiadnu váhu, postačí vám len klasický hrnček s objemom 250 ml. Ponúkame vám skvelé recepty na jednoduché ovocné dezerty, ktoré budú chutiť celej rodine.

Klasický jablkový koláč

Potrebujeme:

– 1 hrnček nastrúhaných jabĺk
– 1 hrnček polohrubej múky
– 2 hrnčeky hrubej múky
– 2 hrnčeky kryštálového cukru
– 2 lyžice kakaa
– 1 prášok do pečiva
– 1 vanilkový cukor
– 1 škoricový cukor
– 1 hrnček oleja
– 3 vajcia
– ½ hrnčeka mletých orechov

Postup: Hladké cesto si pripravíme zmiešaním suchých prísad, ku ktorým pridáme všetky ostatné. Dôkladne premiešame. Plech si vymastíme a vysypeme múkou, vlejeme cesto a necháme piecť cca 45 minút v rúre vyhriatej na 180 ºC. Či je koláč upečený, skontrolujeme špajľou. Po vychladnutí môžeme potrieť džemom a poliať čokoládou, alebo koláč podávame len poprášený cukrom.


Najlepšie a najrýchlejšie hrnčekové koláče: S touto knihou od Martinusu už o ne núdza nebude!


Cuketové brownies

Potrebujeme:

– 1 väčšiu cuketu
– 1 banán
– 1 vajce
– 2 hrnčeky mandľovej múky
– ½ hrnčeka kakaa
– ¾ hrnčeka trstinového cukru
– 1 biely jogurt
– 2 polievkové lyžice oleja – najlepšie kokosového
– 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
– 1 čajovú lyžičku mletej škorice
– štipku soli

Postup: Nastrúhanú cuketu osolíme štipkou soli a približne na 15 minút necháme odstáť. Dôkladne vyžmýkame. Banán popučíme a pridáme k cukete spolu s vajíčkom, múkou, cukrom, kakaom, škoricou, jogurtom, olejom, práškom do pečiva a troškou soli. Vypracujeme cesto, vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ¾ hodiny pri teplote 180 stupňov. Hotový koláč môžeme ozdobiť čokoládovou polevou, výborný je však aj bez nej.


Mohlo by vás zaujať: Voňavé jesenné recepty s tekvicou Hokkaido: Vyskúšajte hrnčekový koláč aj špagety


Ovocný koláč s posýpkou

Potrebujeme:

– 1 hrnček práškového cukru
– 2 hrnčeky polohrubej múky
– 125 g masla
– 1 prášok do pečiva
– 1 polievkovú lyžicu vanilkového cukru
– 1 hrnček mlieka
– 2 vajcia
– ovocie podľa sezóny a chuti

Postup: Ovocie umyjeme a očistíme. Do misy dáme preosiatu múku, cukor a kocky masla. Ručne spracujeme na posýpku. Odoberieme jeden hrnček na posypanie koláča pred pečením, do zvyšnej posýpky ľahko vmiešame prášok do pečiva, vanilkový cukor, vajce a mlieko. Spracujeme hladké cesto a vylejeme ho na vysoký plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Navrch pridáme ovocie a posýpku. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 ºC asi 35 až 40 minút.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close