Čakáte návštevu a nemáte čas vypekať? Skúste tieto jednoduché a rýchle recepty

Rýchle recepty na pečenie

Tieto rýchle a lacné dezerty určite oceníte (Zdroj: GettyImages)

Občas sa stáva, že sa nám na poslednú chvíľu ohlási návšteva, alebo nebodaj bez pripomenutia zaklope na dvere. Čo v tom momente rýchle pripraviť, keď nemáte dostatok času ani surovín? Inšpirujte sa našimi receptmi, ktoré sú jednoduché, ušetria vám čas a zaručene potešia vašich hostí.

Ak máte doma len krupicu

Každému sa stane, že niekedy doma nemá to, čo potrebujete. V takomto prípade, môžete vyskúšať jednoduchý krupicový zákusok.

Potrebujeme

  • liter mlieka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 balíček masla
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 400 g sušienok
  • 200 ml detskej krupice
  • čokoládu na ozdobu

Postup

V hrnci zmiešajte kryštálový cukor, krupicu, vanilkový cukor a vajíčko. Zmes zalejete litrom mlieka a uvaríte hustú kašu, ktorú necháte vychladnúť. Zatiaľ si môžete pripraviť druhú misku, v ktorej vyšľaháte smotanu do tuhej šľahačky. Ak vám hustá kaša vychladla, pridáte do nej maslo a pomocou mixéru vyšľahajte hladký krém. Následne na plech rozložíte sušienky, na tie rozotriete hladký krupicový krém a na ten šľahačku. Postup opakujete vo viacerých vrstvách. Vrch ozdobíte strúhanou čokoládou.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Zdravá maškrta (@zdrava_maskrta)

Ak nechcete zapínať rúru

Príprava tohto zákusku vám zaberie len hodinku času. Odporúčame ju však začať v predstihu, keďže zákusok sa bude musieť chladiť aspoň pár hodín. Hlavnú ingredienciu tvoria jablká, ktoré bežne kupujete alebo máte svoje zo záhrady.

Potrebujeme

  • 1 kg jabĺk
  • 1 balík detských okrúhlych piškót
  • 1 balík dlhých cukrárenských piškót
  • 3 PL cukru
  • balíček škoricového cukru
  • balíček Zlatý klas (krémový prášok)
  • šľahačku na ozdobu

Postup

Jablká si očistíte a nakrájajte na drobnejšie kúsky. Následne ich uvarte do mäkka a prepasírujte ich cez sitko alebo rozmixujte. Vo vode rozmiešajte Zlatý klas, ktorý pridajte do jabĺk. Jablkovú zmes nechajte prejsť varom, aby zhustla. Pripravte si formu, na ktorú poukladáte dlhé piškóty, na ktoré nalejete polovicu jablkovej zmesi. Následne opäť vrstvite, tentokrát okrúhle piškóty, na ktoré rozotrite zvyšnú zmes. Zákusok zakončite vrstvou piškót. Pri podávaní dozdobte šľahačkou.

Ak máte veľa ovocia 

Bublaninou naozaj nikoho neurazíte. Navyše, príprava je úplná brnkačka, čo oceníte, ak ste začiatočník. Na cesto nepotrebujete veľa surovín a na ozdobu môžete použiť, buď závarané alebo čerstvé ovocie.

Potrebujeme

  • 4 vajíčka
  • 125 g práškového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 200 g polohrubej múky
  • ľubovoľné ovocie

Postup

Oddelíte si žĺtky od bielok. Žĺtky vymiešate s cukrom do peny, do ktorej postupne pridáte olej, múku, ktorá je rozmiešaná s práškom do pečiva, mlieko a sneh z bielkov. Cesto dajte na plech vymastený tukom. Na vrch poukladajte ľubovoľné ovocie. Môžete využiť čerstvé zo záhrady alebo to, čo vám ponúka špajza.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Burianová (@burianova__luci)

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame