Recept na dnes: Bravčové mäso na ázijský spôsob – hotové bude do pol hodiny!

Týmto jedlom sa zavďačíte milovníkom ázijskej kuchyne (Zdroj: Freepik/timolina)

Neviete, čo zaujímavé pripraviť na obed či večeru? Vyskúšajte tento recept na marinované bravčové mäso. Jeho príprava a ochutenie sú inšpirované ázijskou kuchyňou, preto zachutí najmä milovníkom podobných jedál. Výhodou tohto pokrmu je jeho rýchla príprava – do pol hodiny bude na stole.

Potrebujeme

  • 300 – 350 g steaku zo sviečkovice
  • 450 g zelenej fazuľky
  • 1 červená hrubostenná paprika
  • 1 cibuľu
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 6 – 8 strúčikov cesnaku
  • 4 PL cukru
  • 6 PL sójovej omáčky
  • 3 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 3 PL oleja
  • čili vločky podľa chuti

Postup

  1. Steak nakrájajte na tenšie kúsky.
  2. Zmiešajte suroviny na marinádu: pretlačený cesnak, cukor, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, olej a čili vločky. Do marinády vložte kúsky mäsa a nechajte postáť 15 minút.
  3. Papriku a cibuľu pokrájajte na tenké pásiky.
  4. Na panvici alebo vo woku zohrejte na strednej teplote 1 PL oleja.
  5. Pridajte bravčové mäso. Marinádu si zatiaľ odložte. Mäso za stáleho miešania opekajte približne 2 minúty, kým nezhnedne. Kúsky mäsa vyberte z panvice a odložte na tanier.
  6. Do panvice vložte zelené fazuľky, papriku a cibuľu. Za stáleho miešania približne 3 minúty opekajte.
  7. V marináde rozmiešajte kukuričný škrob. Mäso vráťte do panvice, prilejte marinádu a asi minútu povarte.
  8. Podávajte s ryžou alebo ázijskými rezancami.

 Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu.sk, 30seconds.com
Odporúčame