Neviete, čo zaujímavé pripraviť na obed či večeru? Vyskúšajte tento recept na marinované bravčové mäso. Jeho príprava a ochutenie sú inšpirované ázijskou kuchyňou, preto zachutí najmä milovníkom podobných jedál. Výhodou tohto pokrmu je jeho rýchla príprava – do pol hodiny bude na stole.
Potrebujeme
- 300 – 350 g steaku zo sviečkovice
- 450 g zelenej fazuľky
- 1 červená hrubostenná paprika
- 1 cibuľu
- 2 ČL kukuričného škrobu
- 6 – 8 strúčikov cesnaku
- 4 PL cukru
- 6 PL sójovej omáčky
- 3 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy
- 3 PL oleja
- čili vločky podľa chuti
Postup
- Steak nakrájajte na tenšie kúsky.
- Zmiešajte suroviny na marinádu: pretlačený cesnak, cukor, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, olej a čili vločky. Do marinády vložte kúsky mäsa a nechajte postáť 15 minút.
- Papriku a cibuľu pokrájajte na tenké pásiky.
- Na panvici alebo vo woku zohrejte na strednej teplote 1 PL oleja.
- Pridajte bravčové mäso. Marinádu si zatiaľ odložte. Mäso za stáleho miešania opekajte približne 2 minúty, kým nezhnedne. Kúsky mäsa vyberte z panvice a odložte na tanier.
- Do panvice vložte zelené fazuľky, papriku a cibuľu. Za stáleho miešania približne 3 minúty opekajte.
- V marináde rozmiešajte kukuričný škrob. Mäso vráťte do panvice, prilejte marinádu a asi minútu povarte.
- Podávajte s ryžou alebo ázijskými rezancami.
Zdieľať na
Zdieľaní