Recept na dnes: Využite ešte medvedí cesnak, lahodné plnené šampiňóny zachutia snáď každému

Pečené huby plnené špenátom a syrom

Ilustračné foto (Foto: GettyImages)

Tohtoročná úroda medvedieho cesnaku bola mimoriadne prajná a určite ste už stihli urobiť vynikajúce pesto, alebo skončil vo vašej mrazničke. Všetci ale dobre vieme, že medvedí cesnak je najzdravší čerstvý. Keďže do konca sezóny zostáva už len niekoľko dní, máte poslednú možnosť ulahodiť svojmu zdraviu a chuťovým pohárikom s touto unikátnou bylinkou v jej prirodzenej podobe. Máme pre vás trocha netradičný, no skvelý recept, plný jarných chutí.

Budete potrebovať:

– väčšie šampiňóny
– 100 g bryndze
– 100 g kyslej smotany
– hrsť čerstvého medvedieho cesnaku
– menšiu cibuľu
– zrelú paradajku
– zelené olivy
– olivový olej
– soľ, čierne mleté korenie, kurkumu


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Šampiňóny plnené čedarom so zeleninou: Chutia i vyzerajú výborne


Postup:

Recept je veľmi rýchly a nenáročný. Šampiňóny umyte, očistite a odstráňte nožičky. Takto pripravené „mištičky“ uložte na plech, vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, troška osoľte, okoreňte a dajte na 10 minút do rúry, vyhriatej na 180 °C. Kým sa hríbiky pečú, pustite sa do plnky.

Cibuľu, medvedí cesnak a polovicu paradajky nakrájajte na čo najmenšie kúsky. V miske zmiešajte bryndzu s kyslou smotanou, pridajte štipku kurkumy, dochuťte podľa chuti. So soľou však opatrne, nezabudnite, že bryndza je slaná až-až. Nakoniec pridajte nakrájanú zeleninu a všetko poriadne premiešajte.

Keď sa kuchyňou začne šíriť hubová vôňa, šampiňóny sú hotové. Vytiahnite ich z rúry, nechajte trocha vychladnúť, naplňte hotovou zmesou a na každú mištičku položte olivu.

Plnené šampiňóny sú skvelé predjedlo alebo vás zachránia pri nečakanej návšteve. Urobte ešte pár hrianok a máte zdravú večeru, hotovú za pár minút.


Skúsili ste už kváskovanie? Táto kniha je teraz HIT, každý recept sa podarí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame