Budete prekvapení, ako jednoducho udržíte kupované bylinky dlhšie čerstvé. Najmä v zimnom období nám bylinky z obchodu nahrádzajú chuť, ktorú si vieme v lete vypestovať sami, ale v chladnom počasí sa nám to nepodarí. Ak si neviete predstaviť prípravu jedla bez bylinkovej sviežosti, skúste tieto jednoduché tipy a triky, vďaka ktorým ich budete mať dlhšie čerstvé.
Na kupované bylinky fungujú tieto rady
Bylinky si môžeme kúpiť v kvetináčiku, ale aj v rôznych vreckách či uzatvárateľných nádobkách. Všetky však majú spoločné to, že nezáleží na druhu, podstatná je ich sviežosť. Takmer všetky patria do chladu, okrem bazalky. Tej pobyt v chladničke neprospeje.

Buď bylinky dáme do chladničky v pôvodnom obale alebo ich umyjeme a zabalíme do vlhkej, bavlnenej utierky. Tento spôsob udrží ich vlhkosť.

Pri príprave jedla použijeme potrebné množstvo a zvyšok vložíme hneď do chladničky. Zbytočne ich nevystavujeme pôsobeniu tepla.

Chuti a vôni čerstvých byliniek sa nič nevyrovná!
Zdieľať na