Cesnaková pasta: Hotová do pár minút, po vybratí z mrazničky je okamžite pripravená do akéhokoľvek pokrmu!

Túto cesnakovú pastu si jednoducho zamilujete! (Zdroj: Freepik/nafterdd)

Niekedy sa pri varení jednoducho ponáhľame a snažíme sa o čo najjednoduchšie jedlá z malého počtu ingrediencií. Vďaka tomuto nášmu kuchynskému zlepšováku ušetríte o čosi viac času v kuchyni, pretože sa vyhnete zbytočnému šúpaniu, pretláčaniu a čisteniu cesnaku. Takto okrem iného môžete šikovne spracovať cesnak, ktorý vám už dlhší čas stojí nazvyš v chladničke.

Potrebujeme:

  • cesnak
  • soľ
  • olej (najlepšie neutrálny a rastlinný, napríklad repkový, avokádový či hroznový)
  • citrónovú šťavu
  • ponorný mixér
  • formy na ľad
  • zaváraninový pohár

Postup:

Postup je úplne jednoduchý. Táto príprava cesnakovej pasty si nevyžaduje žiadne špeciálne kuchynské zručnosti. Najprv ošúpte toľko strúčikov cesnaku, koľko uznáte za vhodné. Ak chcete vyrobiť viac pasty, pokojne siahnite po viac strúčikoch – optimálne množstvo pre tento recept sú 3 až 4 celé hlavy cesnaku.

(Zdroj: Freepik/jcomp)

Nezabudnite orezať hnedé stonky cesnaku. Potom vložte olúpané strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a soľ do vysokej úzkej nádoby – napríklad zaváraninového pohára. Vložte ponorný mixér do nádoby a mixujte cesnak, kým nezískate pastu. Budete s tým musieť niekoľkokrát pohnúť, aby sa všetko premiešalo.

(Zdroj: Flickr/Matt Tirrell)

Ďalej nalejte všetok olej na cesnakovú pastu – nemiešajte! Olej by mal cca zaplniť polovičku zaváraninového pohára, to znamená, že jedu polovicu tvorí cesnak a ďalšiu približnú polovicu do plna nádoby zas olej. Jednou rukou držte nádobu a zapnite ponorný mixér.

(Zdroj: Flickr/Eva Daniel)

Keď si všimnete, že spodná časť zmesi začína byť biela a nadýchaná, pomaly začnite zdvíhať ponorný mixér, kým sa celá zmes takouto nestane. Ak budete mať pastu hotovú, stačí ňou už len naplniť formy na ľad. V mrazničke vydrží tak dlho, ako len budete potrebovať.

(Zdroj: Freepik/qwartm)

Ak budete variť jedlá, v ktorých je ingredienciou aj cesnak, jednoducho ho vyberte z mrazničky a pridajte do spomínaného pokrmu – všetko bez zbytočného šúpania a odpadu z cesnaku.

👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
FOTORECEPT Zostal vám starší chlieb a zvyšky v chladničke? Chrumkavá rýchlovka zachutí každému!


Zdroj: forksandfoliage.com, plnielanu.sk
Odporúčame