FOTORECEPT Zostal vám starší chlieb a zvyšky v chladničke? Chrumkavá rýchlovka zachutí každému!

Plnený bochník, Fotorecept

Plnený bochník bude milovať každý, kto ho ochutná (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Dochrumkava zapečený bochník je zaujímavý a rýchly recept pre každého. Zároveň ide o skvelý nápad ako zužitkovať zvyšky v chladničke alebo starší chlieb. Naplňte ho všetkým, čo máte radi a o 20 minút máte geniálnu večeru pre celú rodinu. Použiť môžete aj polovicu bochníka alebo iný druh pečiva.

Budeme potrebovať:

  • 1 bochník chleba
  • 150 g šunky
  • 100 g slaniny
  • 200 g tvrdého syra
  • 1 väčšiu červenú cibuľu
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • sušenú bazalku

Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Rýchly a šťavnatý banánovo-orechový chlebík, ako stvorený na raňajky


Postup:

Plnený bochník, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Na recept môžeme použiť chlebík, aký máme radi. Najlepšie z druhého dňa. Bochník narežme tak, že urobíme niekoľko rovnomerných zárezov po šírke aj po dĺžke a vnikne nám akási mriežka. Dávame ale pozor, aby sme nožom nezašli príliš hlboko a chlieb neprerezali úplne.

Plnený bochník, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Suroviny, ktorými budeme bochník plniť, nakrájame na malé kúsky.

Plnený bochník, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. S plnením si nerobíme ťažkú hlavu. Náplň natlačíme prstami do každej škárky v bochníku, až bude “praskať vo švíkoch“.


Mohlo by vás zaujať: Langoš trikrát inak: Vyskúšajte najlepší klasický, zemiakový i plnený


Plnený bochník, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Naplnený chlieb preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry, vyhriatej na 190 °C. Zapekáme asi 10 minút. Odporúčame chlebík v rúre sledovať aby nezhorel. Keď bochník nadobudne zlatistú farbu a zo zárezov vyteká syr, je hotový.

Plnený bochník, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Horúci chrumkavý bochník ešte potrieme zmesou, pripravenou z pretlačeného cesnaku, oleja a bazalky.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close