FOTORECEPT Zostal vám starší chlieb a zvyšky v chladničke? Chrumkavá rýchlovka zachutí každému!

Plnený bochník, Fotorecept

Plnený bochník bude milovať každý, kto ho ochutná (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Dochrumkava zapečený bochník je zaujímavý a rýchly recept pre každého. Zároveň ide o skvelý nápad ako zužitkovať zvyšky v chladničke alebo starší chlieb. Naplňte ho všetkým, čo máte radi a o 20 minút máte geniálnu večeru pre celú rodinu. Použiť môžete aj polovicu bochníka alebo iný druh pečiva.

Budeme potrebovať:

  • 1 bochník chleba
  • 150 g šunky
  • 100 g slaniny
  • 200 g tvrdého syra
  • 1 väčšiu červenú cibuľu
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • sušenú bazalku

Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Rýchly a šťavnatý banánovo-orechový chlebík, ako stvorený na raňajky


Postup:

Plnený bochník, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Na recept môžeme použiť chlebík, aký máme radi. Najlepšie z druhého dňa. Bochník narežme tak, že urobíme niekoľko rovnomerných zárezov po šírke aj po dĺžke a vnikne nám akási mriežka. Dávame ale pozor, aby sme nožom nezašli príliš hlboko a chlieb neprerezali úplne.

Plnený bochník, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Suroviny, ktorými budeme bochník plniť, nakrájame na malé kúsky.

Plnený bochník, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. S plnením si nerobíme ťažkú hlavu. Náplň natlačíme prstami do každej škárky v bochníku, až bude “praskať vo švíkoch“.


Mohlo by vás zaujať: Langoš trikrát inak: Vyskúšajte najlepší klasický, zemiakový i plnený


Plnený bochník, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Naplnený chlieb preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry, vyhriatej na 190 °C. Zapekáme asi 10 minút. Odporúčame chlebík v rúre sledovať aby nezhorel. Keď bochník nadobudne zlatistú farbu a zo zárezov vyteká syr, je hotový.

Plnený bochník, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Horúci chrumkavý bochník ešte potrieme zmesou, pripravenou z pretlačeného cesnaku, oleja a bazalky.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame