Dochrumkava zapečený bochník je zaujímavý a rýchly recept pre každého. Zároveň ide o skvelý nápad ako zužitkovať zvyšky v chladničke alebo starší chlieb. Naplňte ho všetkým, čo máte radi a o 20 minút máte geniálnu večeru pre celú rodinu. Použiť môžete aj polovicu bochníka alebo iný druh pečiva.
Budeme potrebovať:
- 1 bochník chleba
- 150 g šunky
- 100 g slaniny
- 200 g tvrdého syra
- 1 väčšiu červenú cibuľu
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžicu olivového oleja
- sušenú bazalku
Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Rýchly a šťavnatý banánovo-orechový chlebík, ako stvorený na raňajky
Postup:

1. Na recept môžeme použiť chlebík, aký máme radi. Najlepšie z druhého dňa. Bochník narežme tak, že urobíme niekoľko rovnomerných zárezov po šírke aj po dĺžke a vnikne nám akási mriežka. Dávame ale pozor, aby sme nožom nezašli príliš hlboko a chlieb neprerezali úplne.

2. Suroviny, ktorými budeme bochník plniť, nakrájame na malé kúsky.

3. S plnením si nerobíme ťažkú hlavu. Náplň natlačíme prstami do každej škárky v bochníku, až bude “praskať vo švíkoch“.
Mohlo by vás zaujať: Langoš trikrát inak: Vyskúšajte najlepší klasický, zemiakový i plnený

4. Naplnený chlieb preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry, vyhriatej na 190 °C. Zapekáme asi 10 minút. Odporúčame chlebík v rúre sledovať aby nezhorel. Keď bochník nadobudne zlatistú farbu a zo zárezov vyteká syr, je hotový.

5. Horúci chrumkavý bochník ešte potrieme zmesou, pripravenou z pretlačeného cesnaku, oleja a bazalky.
Dobrú chuť
Zdieľať na
Zdieľaní