Potešte deti aj seba: Vyrobte si doma gumové medvedíky z ananásu

gumové medvedíky

Túto sladkú pochúťku si zamiluje celá rodina (Zdroj: Freepik/hassanimages24)

Nie je žiadnym tajomstvom, že cukríky z obchodu sú plné cukru, ktorý prispievajú k zubnému kazu a priberaniu. Pokiaľ chcete potešiť deti nejakou maškrtou, zvoľte zdravšiu alternatívu. Tieto ananásové gumové medvedíky sú perfektným občerstvením a na ich výrobu potrebujete iba dve ingrediencie.

Potrebujete:

  • panvicu
  • silikónovú špachtlu
  • silikónovú formu s tvarom medvedíkov (alebo iný tvar)
  • papier na pečenie

Ingrediencie:

  • 115 gramov neochutenej želatíny
  • 1/2 šálky miešaného ananásu (konzervovaný alebo čerstvý)
ananás
(Zdroj: Freepik/galitskaya)

Postup:

Pridajte rozmixovaný ananás a neochutenú želatínu do hrnca na strednom ohni. Zmes priveďte do varu a potom odstavte z ohňa.

Pred naplnením formičiek na gumených medvedíkov pomocou kvapkadla nechajte zmes asi 5 minút vychladnúť. Potom naplnené formičky nechajte 20 minút stuhnúť v chladničke.

Opakujte, kým nespotrebujete všetku zmes. Z tohto receptu by sa malo pripraviť približne 220 lahodných gumových medvedíkov.

Nerobte si starosti, ak ste postupovali podľa receptu a vaši domáci mackovia sú trochu lepkavé. Existuje jednoduché riešenie. Ananásové gumové medvedíky rozložte na plech alebo papierovú utierku a jemne ich posypte kukuričným škrobom. Gumové medvedíky absorbujú kukuričný škrob pre hladšiu a menej lepkavú textúru.



Zdroj: plnielanu.sk, dontmesswithmama.com
Odporúčame