Nie je žiadnym tajomstvom, že cukríky z obchodu sú plné cukru, ktorý prispievajú k zubnému kazu a priberaniu. Pokiaľ chcete potešiť deti nejakou maškrtou, zvoľte zdravšiu alternatívu. Tieto ananásové gumové medvedíky sú perfektným občerstvením a na ich výrobu potrebujete iba dve ingrediencie.
Potrebujete:
- panvicu
- silikónovú špachtlu
- silikónovú formu s tvarom medvedíkov (alebo iný tvar)
- papier na pečenie
Ingrediencie:
- 115 gramov neochutenej želatíny
- 1/2 šálky miešaného ananásu (konzervovaný alebo čerstvý)

Postup:
Pridajte rozmixovaný ananás a neochutenú želatínu do hrnca na strednom ohni. Zmes priveďte do varu a potom odstavte z ohňa.
Pred naplnením formičiek na gumených medvedíkov pomocou kvapkadla nechajte zmes asi 5 minút vychladnúť. Potom naplnené formičky nechajte 20 minút stuhnúť v chladničke.
Opakujte, kým nespotrebujete všetku zmes. Z tohto receptu by sa malo pripraviť približne 220 lahodných gumových medvedíkov.
Nerobte si starosti, ak ste postupovali podľa receptu a vaši domáci mackovia sú trochu lepkavé. Existuje jednoduché riešenie. Ananásové gumové medvedíky rozložte na plech alebo papierovú utierku a jemne ich posypte kukuričným škrobom. Gumové medvedíky absorbujú kukuričný škrob pre hladšiu a menej lepkavú textúru.
Zdieľať na
Zdieľaní