Palacinkové cereálie skvelý spôsob ako zaujať detského jedlíka ale zároveň aj zasýtiť dospelákov. Predstavte si maličké, maličké čerstvo uvarené palacinky v miske. Podávať ich môžete s ovocím, jogurtom, javorovým sirupom, no výborne chutia aj s mliekom! Pochutnáte si na nich naraňajky, ale väčšia miska rozhodne postačí aj na ľahší obed. Vyskúšate ich?
Potrebujeme:
- 200 ml mlieka
- 150 g hladkej múky
- 2 PL cukru
- 2 PL kypriaceho prášku
- 1 vajce
- 3 PL oleja
- javorový sirup (nemusí byť)
- plastovú fľašu
Postup:
Všetky suché suroviny dobre zmiešame, v inej miske zmiešame mlieko, vajce a olej. Zmes s mliekom pridáme k suchým surovinám a vypracujeme hladké cesto.

Trochu masla rozpustíme na panvici, cesto prelejeme do fľaše s vrchnákom, do ktorého urobíme menšiu dierku. Pomocou fľaše na panvicu nalejeme len malé množstvo cesta a vytvárame mini palacinky. Dávame pozor, pretože rýchlo tmavnú. Obrátime, keď vrchná strana už nie je tekutá a druhú stranu tiež opečieme dozlata.

Zdieľať na