Máte chuť na sladkú nátierku, ktorá skvelo doplní sladké pečivo? Vyskúšajte maslo s praženými pekanovými orechmi, ktoré je osladené medom. Táto kombinácia chutí sa určite stane vašou obľúbenou.
Potrebujete
- 75 g pekanových orechov
- 110 g zmäknutého masla
- 2 PL medu
Postup
Rúru zohrejte na 180 °C. Vysypte na plech pekanové orechy tak, aby boli v jednej vrstve.
Následne ich pečte asi 7 minút, pokým nebudú zľahka opečené a nezačnú rozvoniavať. Dajte si pozor, aby sa vám nespálili.
Orechy nechajte vychladnúť a na jemno ich nasekajte. Zmiešajte ich so zmäknutým maslom a medom a nátierku máte hotovú.
V chladničke vám vydrží približne týždeň. Podávať ju môžete s ľubovoľným pečivom, napríklad s vianočkou, makovkou alebo toastami.
Zdieľať na