Nápad na sladkú nátierku: Ochutnajte pekanové maslo s medom

pekanové maslo na chlebe

Vyskúšajte pekanové maslo s medom (Zdroj: Unsplash/Monika Grabkkowska)

Máte chuť na sladkú nátierku, ktorá skvelo doplní sladké pečivo? Vyskúšajte maslo s praženými pekanovými orechmi, ktoré je osladené medom. Táto kombinácia chutí sa určite stane vašou obľúbenou.

Potrebujete

  • 75 g pekanových orechov
  • 110 g zmäknutého masla
  • 2 PL medu

Postup

Rúru zohrejte na 180 °C. Vysypte na plech pekanové orechy tak, aby boli v jednej vrstve.

Následne ich pečte asi 7 minút, pokým nebudú zľahka opečené a nezačnú rozvoniavať. Dajte si pozor, aby sa vám nespálili.

opečené pekanové orechy
Pekanové orechy opečte (Zdroj: Unsplash/Deryn Macey)

Orechy nechajte vychladnúť a na jemno ich nasekajte. Zmiešajte ich so zmäknutým maslom a medom a nátierku máte hotovú.

sekáčik
Orechy nasekajte (Zdroj: Freepik/arinahabich)

V chladničke vám vydrží približne týždeň. Podávať ju môžete s ľubovoľným pečivom, napríklad s vianočkou, makovkou alebo toastami.

pekanové maslo nátierka
Maslo si môžete natrieť aj na toasty (Zdroj: Freepik/User18710792)

Zdroj: plnielanu.sk, food.com
Odporúčame