Zmes korenia na prípravu perníkov si väčšina z nás zvykne kupovať. Doma pripravené korenie je však aromatickejšie a chuťovo výraznejšie. Aby bolo čo najkvalitnejšie, odporúčame vám použiť čerstvo namleté koreniny.
Potrebujete
- 2 1/2 PL mletej škorice
- 2 ČL mletých klinčekov
- 1/2 ČL mletého nového korenia
- 1/2 ČL mletého koriandra
- 1/2 ČL mletého kardamómu
- 1/2 ČL mletého zázvoru
- 1/2 ČL mletého anízu
- 1/4 ČL mletého muškátového kvetu
- 1/4 ČL mletého muškátového oriešku
Postup
Všetky koreniny spolu dobre zmiešajte.
Perníkové korenie vám vydrží uschované vo vzduchotesnej nádobe na suchom, tmavom mieste až rok.
Ak chcete chuť korenín ešte viac zvýrazniť, nezomleté koreniny trochu opečte na panvici, pokým nezačnú rozvoniavať. Dajte si ale pozor, aby ste ich príliš nespálili, pretože zhorknú.
Zdieľať na