Pripraviť výživné a sýte jedlo pre rodinu môže byť náročné. Najmä v prípade, ak varíte stále to isté a došli vám nápady na nové pokrmy. Nemusíte jesť dookola pár obľúbených jedál. Skúste siahnuť po klasike v podobe hydiny, ktorú pripravte trochu inak. Garantujeme vám, že týmto pokrmom si získate aj tých najväčších gurmánov.
Potrebujeme
- 1 kg morčacích alebo kuracích pŕs
- 5 ks schwarzwaldskej šunka
- 1 ks červenej papriky
- 2 vajcia
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 ČL mletého korenia 4 farieb
- 2 PL dijonskej horčice
- medvedí cesnak (podľa chuti)
- soľ
- 1 ČL mletej údenej červenej papriky
- maslo (podľa potreby)
- vývar (podľa potreby)
- pivo (podľa potreby)
Postup
- Nakrájajte si mäso na rezne, vyklepte ho a jemne osoľte.
- Vyskladajte ich na alobal do jedného súvislého plátu tak, aby sa prekrývali.
- Pripravené mäso natrite horčicou, poukladajte šunku, pridajte nakrájanú papriku, medvedí cesnak a 3 strúčiky prelisovaného cesnaku.
- Medzitým si z vajec pripravte riedku praženicu, ktorú pridáte na mäso. Pridajte ostatné koreniny a zabaľte ako roládu aj s alobalom.
- Na dno plechu pridajte trochu masla, vývaru, približne polovicu fľaše piva a zvyšný prelisovaný cesnak.
- Vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečte približne hodinu v alobale. Podľa potreby pridávajte vývar a pivo, aby sa malo mäsko v čom dusiť.
- Po hodine roládu rozbaľte a nechajte asi 20-25 minút zapiecť, aby získala chrumkavú kôrku.
- Servírujte so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Zdieľať na
Zdieľaní