Skvelá INŠPIRÁCIA na chutný obed: Vyskúšajte mäsový závin, ktorým si získate aj náročných stravníkov

Chutná mäsová roláda ulahodí každému mäsožravcovi (Zdroj: Freepik/alpositivlight)

Pripraviť výživné a sýte jedlo pre rodinu môže byť náročné. Najmä v prípade, ak varíte stále to isté a došli vám nápady na nové pokrmy. Nemusíte jesť dookola pár obľúbených jedál. Skúste siahnuť po klasike v podobe hydiny, ktorú pripravte trochu inak. Garantujeme vám, že týmto pokrmom si získate aj tých najväčších gurmánov.

Potrebujeme

  • 1 kg morčacích alebo kuracích pŕs
  • 5 ks schwarzwaldskej šunka
  • 1 ks červenej papriky
  • 2 vajcia
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 ČL mletého korenia 4 farieb
  • 2 PL dijonskej horčice
  • medvedí cesnak (podľa chuti)
  • soľ
  • 1 ČL mletej údenej červenej papriky
  • maslo (podľa potreby)
  • vývar (podľa potreby)
  • pivo (podľa potreby)

Postup

  1. Nakrájajte si mäso na rezne, vyklepte ho a jemne osoľte.
  2. Vyskladajte ich na alobal do jedného súvislého plátu tak, aby sa prekrývali.
  3. Pripravené mäso natrite horčicou, poukladajte šunku, pridajte nakrájanú papriku, medvedí cesnak a 3 strúčiky prelisovaného cesnaku.
  4. Medzitým si z vajec pripravte riedku praženicu, ktorú pridáte na mäso. Pridajte ostatné koreniny a zabaľte ako roládu aj s alobalom.
  5. Na dno plechu pridajte trochu masla, vývaru, približne polovicu fľaše piva a zvyšný prelisovaný cesnak.
  6. Vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečte približne hodinu v alobale. Podľa potreby pridávajte vývar a pivo, aby sa malo mäsko v čom dusiť.
  7. Po hodine roládu rozbaľte a nechajte asi 20-25 minút zapiecť, aby získala chrumkavú kôrku.
  8. Servírujte so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame