Túto zdravú sladkosť si zamilujete: Šťavnaté sušené jahody chutia ako cukríky!

Dajte si namiesto kupovaných sladkostí šťavnaté sušené jahody (Zdroj: Freepik/alexdon24)

Jahody nepochybne patria medzi najobľúbenejšie ovocie. A keďže sa dá práve v tomto čase kúpiť na tržniciach alebo v obchodoch čerstvá úroda, ďalší nápad na ich spracovanie padne určite vhod. Sušené jahody z trúby chutia šťavnato ako cukríky, no sú oveľa zdravšie. Postup na ich prípravu je pritom naozaj jednoduchý.

Potrebujeme

900 g čerstvých jahôd

1 ČL citrónovej šťavy

4 PL trstinového cukru

Postup

Jahody podľa ich veľkosti prekrojte na polovicu alebo na štvrtiny.

Jahody nakrájajte (Zdroj: Freepik/stockking)

Rúru predhrejte na 80 °C. Dva plechy vysteľte papierom na pečenie.

Jahody spolu s cukrom a citrónovou šťavou zmiešajte v miske. Nechajte na izbovej teplote postáť aspoň pol hodinu, pokým jahody nepustia šťavu.

Ovocie rozložte v jednej vrstve na plechy.

Jahody rozložte v jednej vrstve na plechy (Zdroj: Youtube/Heart’s Content Farmhouse)

Sušte 2 – 3 hodiny v rúre, pričom dvierka nechajte pootvorené. Každú pol hodinu plechy vymeňte, aby sa v oboch jahody rovnomerne usušili.

Hotové jahody by mali mať stmavnuté okraje a lepkavú textúru.

Hotové jahody nechajte vychladnúť (Zdroj: Youtube/ Heart’s Content Farmhouse)

Pred uskladnením ich nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. V chladničke vám v nádobke vydržia 2 týždne.

 Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu,sk, heartscontentfarmhouse.com
Odporúčame