Možno to znie neuveriteľne, ale mliečne výrobky sa dnes dajú napodobniť takmer z čohokoľvek. Dobrým príkladom je aj tento super rýchly recept na syr, ktorý sa dá šikovne vyrobiť z karfiolu. Pravdepodobne sa práve pýtate, prečo a ako je to možné. Úplne jednoducho – stačí vám len karfiol a dve ingrediencie tomu.
Tento tip je vhodný pre všetkých, ktorí z akýchkoľvek zdravotných či iných dôvodov nemôžu alebo nechcú konzumovať mliečne výrobky. Recept taktiež uvítajú najmä alergici či ľudia s intoleranciami alebo diétou, ktorí hľadajú možno trochu netradičnú náhradu syra a radi experimentujú v kuchyni.
Potrebujeme:
- 400 g karfiolu
- 3 lyžice ghí masla
- vrecko potravinárskej želatíny
Postup:
Karfiol dobre uvarte v osolenej vode pekne do mäkka. Keď ho budete mať uvarený, sceďte ho a do misky k nemu pridajte tri lyžice ghí masla, prípadne aj trošku soli podľa vašej chuti. Všetko spoločne rozmixujte do hladka.
Do zmesi potom pridajte jedno vrecko želatíny. Po pridaní želatíny sa už pri spracúvaní zmesi riaďte návodom na obale. Následne zmes vylejte do formy vystlanej potravinárskou fóliou a nechajte cez noc v odležať v chladničke.
Náhrada syra má takmer totožné vlastnosti s klasickým syrom, a teda pokojne ho môžete krájať či strúhať, pri zahriatí sa dokonca aj naťahuje ako reálny syr z mlieka.
Zdieľať na