Lasagne patria medzi jedno z najobľúbenejších talianskych jedál. Poďte si ich pripraviť spolu s nami trošku netradične. Namiesto mäsa použijeme cuketu a baklažán.
Potrebujeme:
- 300 gramov cherry paradajok
- 2 cibule
- 250g šampiňóny
- 500g prepasírované paradajky
- 2 cukety
- 2 baklažány
- sušená bazalka
- oregano
- cesnak
- balík lasagní
- 200g syru na strúhanie
- 1ks niva

Postup:
Cherry paradajky dáme do hrnca a zalejeme horúcou vyvarenou vodou. Necháme ich tak max 5 minút a vodu následne zlejeme. Vďaka tomuto postupu sa nám budú ľahšie šúpať zo šupky.

Cibuľu nakrájanú na drobno osmažíme do sklovita na troche oleja. Pridáme umyté šampiňóny, ktoré sme nakrájali na väčšie kúsky a osmažíme. Neskôr pridáme aj na drobno nakrájaný cesnak a očistené cherry paradajky. Všetko spolu podusíme, kým sa neodparí voda.

Prilejeme prepasírované paradajky a chvíľu povaríme. Potom pridáme prelisovaný cesnak, sušenú bazalku a oregano a ešte chvíľu povaríme. Na úplný záver pridáme do zmesi sviežu na drobno pokrájanú bazalku.
Medzitým na tenko nakrájame baklažán a cuketu. Na kvapke olivového oleja (nemusí byť) každý kúsok trochu poopekáme a odložíme na bok. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

Do sklenenej zapekacej misy najskôr nalejeme už trochu pripravenej paradajkovej zmesi. Na to poukladáme lasagne, posypeme nastrúhaným syrom a vrch prekryjeme baklažánom a cuketou. Takto urobíme v zapekacej misy približne tri poschodia, pričom v strednom pridáme k syru aj nastrúhanú nivu.

Pečieme približne 40 minút na 200stupňov. Na závere poukladáme navrch nakrájanú mozzarellu. Dobrú chuť!
Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdieľať na