FOTORECEPT Talianske lasagne po našom: Sezónne dobroty stačí navrstviť a šupnúť do rúry, výsledok vám vyrazí dych!

vegetariánske lasagne s cuketou

Vyskúšajte vegetariánske lasagne s cuketou (Zdroj: GettyImages))

Lasagne patria medzi jedno z najobľúbenejších talianskych jedál. Poďte si ich pripraviť spolu s nami trošku netradične. Namiesto mäsa použijeme cuketu a baklažán.

Potrebujeme:

  • 300 gramov cherry paradajok
  • 2 cibule
  • 250g šampiňóny
  • 500g prepasírované paradajky
  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • sušená bazalka
  • oregano
  • cesnak
  • balík lasagní
  • 200g syru na strúhanie
  • 1ks niva
Lasagne s cuketou (Zdroj: archív autora)

Postup:

Cherry paradajky dáme do hrnca a zalejeme horúcou vyvarenou vodou. Necháme ich tak max 5 minút a vodu následne zlejeme. Vďaka tomuto postupu sa nám budú ľahšie šúpať zo šupky.

Paradajky musíme zbaviť šupky (Zdroj: archív autora)

Cibuľu nakrájanú na drobno osmažíme do sklovita na troche oleja. Pridáme umyté šampiňóny, ktoré sme nakrájali na väčšie kúsky a osmažíme. Neskôr pridáme aj na drobno nakrájaný cesnak a očistené cherry paradajky. Všetko spolu podusíme, kým sa neodparí voda.

Foto z prípravy paradajkovej zmesi (Zdroj: archív autora)

Prilejeme prepasírované paradajky a chvíľu povaríme. Potom pridáme prelisovaný cesnak, sušenú bazalku a oregano a ešte chvíľu povaríme. Na úplný záver pridáme do zmesi sviežu na drobno pokrájanú bazalku.

Medzitým na tenko nakrájame baklažán a cuketu. Na kvapke olivového oleja (nemusí byť) každý kúsok trochu poopekáme a odložíme na bok. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

Z každej strany poopekáme do zlatista cuketu aj baklažán (Zdroj: archív autora)

Do sklenenej zapekacej misy najskôr nalejeme už trochu pripravenej paradajkovej zmesi. Na to poukladáme lasagne, posypeme nastrúhaným syrom a vrch prekryjeme baklažánom a cuketou. Takto urobíme v zapekacej misy približne tri poschodia, pričom v strednom pridáme k syru aj nastrúhanú nivu.

Dôležité je dať na spodok zapekacej misy paradajkovú zmes (Zdroj: archív autora)

Pečieme približne 40 minút na 200stupňov. Na závere poukladáme navrch nakrájanú mozzarellu. Dobrú chuť!


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame