Originálne dezerty z grilu: Škoricové rolky, opitý banán a sladučký ananás so zmrzlinou

Grilovaný ananás so zmrzlinou

Grilovaný ananás so zmrzlinou zachutí každej návšteve (Zdroj: GettyImages)

Grilovacie menu je plné mäsových špecialít a chrumkavých zeleninových príloh. Vždy sa ale nájde niekto, komu sa zažiada aj niečo sladké. A iste nám mnohí dajú za pravdu, že nehovoríme iba o deťoch. Buďte pripravení a ponúknite im fantastické dezerty priamo z grilu.

Grilované škoricové rolky so sviežou citrónovou polevou

Budeme potrebovať:

– 1 lístkové cesto
– 100 g zmäknutého masla
– 50 g trstinového cukru
– 1 ČL mletej škorice
– 1 vajce
– šťavu z jedného citróna
– práškový cukor podľa potreby

Postup: Cesto rozvaľkajte, alebo si ušetrite prácu a použite vopred rozvaľkané lístkové cesto, ktoré stačí rozvinúť. Maslo zmiešajte s cukrom a škoricou. Zmesou potrite cesto a to nakrájajte na asi 2 centimetre hrubé pásiky. Tie omotajte okolo palíc na grilovanie, potrite rozšľahaným vajíčkom a grilujte do zlatista. Medzitým vymiešajte citrónovú šťavu s cukrom do stredne hustej konzistencie, polejte ňou hotové rolky a môžete maškrtiť.


Mohlo by vás zaujať: Tipy a triky pre tú najlepšiu letnú grilovačku: Aby na ňu hostia dlho spomínali


Opité grilované banány s horkou čokoládou

Budeme potrebovať:

– 4 banány
– 1 PL trstinového cukru
– soľ
– 1 PL roztopeného masla
– 2 PL rumu
– 100 ml smotany na šľahanie
– 150 g kvalitnej horkej čokolády
– hrsť nasekaných pistácií

Postup: Začnite čokoládovou polevou. Zohrejte smotanu, zalejte ňou nasekanú čokoládu, pridajte štipku soli, nechajte chvíľu postáť a rozmiešajte do hladka. Maslo zmiešajte s cukrom, štipkou soli a rumom. Banány rozrežte pozdĺžne na polovice a reznú stranu výdatne potrite rumovou zmesou. Grilujte 3 minúty z každej strany a priebežne potierajte rumovou zmesou. Ugrilované banány preložte na tanier, polejte čokoládovou polevou, posypte pistáciami a ponúknite hosťom.


Mohlo by vás zaujať: Čas grilovačiek prichádza: Ako pripraviť obľúbené pochúťky zdravšie?


Sladučký grilovaný ananás so zmrzlinou

Budeme potrebovať:

– 1 ananás
– 1/2 hrnčeka trstinového cukru
– 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
– 1 ČL mletej škorice
– zmrzlinu podľa chuti

Postup: Očistený ananás nakrájajte na kolieska. V miske zmiešajte maslo, cukor a škoricu. Touto zmesou dobre potrite kolieska ananásu a grilujte 3 minútky z každej strany. Servírujte so zmrzlinou a pokvapkané medom, najlepšia je vanilková.


Plní elánu aj na Facebooku: Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close