Originálne dezerty z grilu: Škoricové rolky, opitý banán a sladučký ananás so zmrzlinou

Grilovaný ananás so zmrzlinou

Grilovaný ananás so zmrzlinou zachutí každej návšteve (Zdroj: GettyImages)

Grilovacie menu je plné mäsových špecialít a chrumkavých zeleninových príloh. Vždy sa ale nájde niekto, komu sa zažiada aj niečo sladké. A iste nám mnohí dajú za pravdu, že nehovoríme iba o deťoch. Buďte pripravení a ponúknite im fantastické dezerty priamo z grilu.

Grilované škoricové rolky so sviežou citrónovou polevou

Budeme potrebovať:

– 1 lístkové cesto
– 100 g zmäknutého masla
– 50 g trstinového cukru
– 1 ČL mletej škorice
– 1 vajce
– šťavu z jedného citróna
– práškový cukor podľa potreby

Postup: Cesto rozvaľkajte, alebo si ušetrite prácu a použite vopred rozvaľkané lístkové cesto, ktoré stačí rozvinúť. Maslo zmiešajte s cukrom a škoricou. Zmesou potrite cesto a to nakrájajte na asi 2 centimetre hrubé pásiky. Tie omotajte okolo palíc na grilovanie, potrite rozšľahaným vajíčkom a grilujte do zlatista. Medzitým vymiešajte citrónovú šťavu s cukrom do stredne hustej konzistencie, polejte ňou hotové rolky a môžete maškrtiť.


Mohlo by vás zaujať: Tipy a triky pre tú najlepšiu letnú grilovačku: Aby na ňu hostia dlho spomínali


Opité grilované banány s horkou čokoládou

Budeme potrebovať:

– 4 banány
– 1 PL trstinového cukru
– soľ
– 1 PL roztopeného masla
– 2 PL rumu
– 100 ml smotany na šľahanie
– 150 g kvalitnej horkej čokolády
– hrsť nasekaných pistácií

Postup: Začnite čokoládovou polevou. Zohrejte smotanu, zalejte ňou nasekanú čokoládu, pridajte štipku soli, nechajte chvíľu postáť a rozmiešajte do hladka. Maslo zmiešajte s cukrom, štipkou soli a rumom. Banány rozrežte pozdĺžne na polovice a reznú stranu výdatne potrite rumovou zmesou. Grilujte 3 minúty z každej strany a priebežne potierajte rumovou zmesou. Ugrilované banány preložte na tanier, polejte čokoládovou polevou, posypte pistáciami a ponúknite hosťom.


Mohlo by vás zaujať: Čas grilovačiek prichádza: Ako pripraviť obľúbené pochúťky zdravšie?


Sladučký grilovaný ananás so zmrzlinou

Budeme potrebovať:

– 1 ananás
– 1/2 hrnčeka trstinového cukru
– 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
– 1 ČL mletej škorice
– zmrzlinu podľa chuti

Postup: Očistený ananás nakrájajte na kolieska. V miske zmiešajte maslo, cukor a škoricu. Touto zmesou dobre potrite kolieska ananásu a grilujte 3 minútky z každej strany. Servírujte so zmrzlinou a pokvapkané medom, najlepšia je vanilková.


Plní elánu aj na Facebooku: Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame