Vyhrajte v Čerstvých hlavičkách ovocie a zeleninu pre školy a škôlky

čerstvé hlavičky

(Zdroj: PR článok/Kaufland)

Denne by sme mali zjesť päť porcií ovocia a zeleniny. Poriadnu dávku vitamínov potrebujú pre svoj správny rozvoj a vývin najmä deti. Ak im chcete pomôcť získať zdravú desiatu v škole alebo škôlke, nezabudnite sa zapojiť do hlasovania na www.cerstvehlavicky.sk. Tento rok sa do súťaže prihlásilo 278 základných a 385 materských škôl.

 Správna výživa je dôležitá od najútlejšieho veku

„Je vedecky dokázané, že nedostatočná výživa má vplyv na študijné výsledky detí. Pri nepravidelnom stravovaní sú deti hladné a nervózne, čo sa u nich môže prejaviť ako nesústredenosť, slabá pamäť alebo únava,“ vysvetľuje Anetta Vaculíková, riaditeľka programu Skutočne zdravá škola a dodáva: „Vyvážená desiata, v ktorej by nemala chýbať ovocie alebo zelenina, pomôže školákom i škôlkarom prekonať obdobie medzi raňajkami a obedom, kedy musia podávať najväčší mentálny výkon.“

Spoločnosť Kaufland dlhodobo vníma nedostatočnú konzumáciu ovocia a zeleniny u detí ako spoločenský problém, aj preto vznikol projekt Čerstvé hlavičky. Okrem spoločného objavovania nových druhov ovocia a zeleniny so sebou prináša možnosť vzdelávania detí ohľadne zdravej a pestrej stravy.

Kaufland
(Zdroj: PR článok/Kaufland)

Súťažia školy aj škôlky

O výhru plnú vitamínov tento rok po prvýkrát zabojujú aj materské školy. „Snažíme sa motivovať všetkých rodičov, pedagógov, priateľov i priaznivcov našej materskej školy, aby hlasovali každý deň a pomohli nám rozvíjať záujem detí o čerstvé ovocie a zeleninu prirodzenou a hravou formou,“ hovorí riaditeľka materskej školy z okolia Košíc, ktorá sa prihlásila do projektu Čerstvé hlavičky.

Kaufland prostredníctvom svojich 72 predajní podporí zdravé stravovanie vo víťazných školách a škôlkach po celom Slovensku. Víťazné zariadenia dostanú počas školského roka 2022/23 od svojej partnerskej predajne nádielku čerstvého ovocia alebo zeleniny každý týždeň.

Hlasujte každý deň na www.cerstvehlavicky.sk

Hlasovanie prebieha od 28. apríla do 1. júna 2022, pričom zapojiť sa môžete každý deň. Stačí sa len zaregistrovať. Spomedzi všetkých zaregistrovaných výchovných zariadení, bude na základe hlasovania určená pre každú predajňu Kaufland  jedna víťazná škôlka a škola. Priebežné poradie môžete sledovať na stránke www.cerstvehlavicky.sk, kde budú začiatkom júna zverejnené aj finálne výsledky.

„Čerstvé hlavičky sú naším dlhodobo úspešným projektom v oblasti zdravej výživy, ktorým chceme do slovenských škôl – a po novom aj škôlok – dostať viac kvalitného ovocia a zeleniny a pozitívne vplývať na stravovacie návyky detí,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland a dodáva: „Naším cieľom je, aby deti jedli čerstvé ovocie a zeleninu s chuťou a to čo najčastejšie.“


Zdroj: PR článok
Odporúčame