Vzťahové tipy: Ako si udržať šťastný a spokojný partnerský vzťah aj po rokoch popri deťoch?

Ukážte svojim deťom, že náklonnosť z lásky je dôležitá! (Zdroj: Freepik/wavebreakmedia_micro)

To, ako sa k sebe správate ako partneri dáva základ vaším deťom do budúcnosti. Inšpirujú sa tým, ako sa raz budú správať k svojej polovičke. Aby medzi vami spozorovali najmä lásku, porozumenie a rešpekt, mali by ste sa držať nasledovných tipov. Veď nikto nechce odovzdať svojim deťom vzor konfliktného vzťahu plného hádok… Nasledovné rady vám zaručia spokojný partnerský vzťah aj s deťmi.

Základ šťastnej rodiny

Šťastní rodičia sú základom šťastia pre rodinu. Jasné, nie vždy sa to dá, no myslite na to, že vaše deti vo vás vidia vzor správania, ktorý v budúcnosti aplikujú do svojich partnerských vzťahov. Práve preto myslite na to, že by ste si mali ako partneri udržiavať a dokazovať lásku vo vzťahu aj popri rutine bežného dňa.

Zaujímajte sa jeden o druhého

Komunikácia je základným pilierom vzťahu. Dbajte na to, že sa vzájomne počúvate, podporujete a chápete.

Nehovorte sebecky len o sebe, o vašom pracovnom dni, o čom, čo vás tešilo a naštvalo. Dajte priestor aj partnerovi, aby sa vyrozprával, zatiaľ čo vy ho ochotne vypočujete a poradíte mu.

Samozrejme, pri deťoch je to občas náročné sa v pokoji porozprávať, ale nájsť si chvíľku len pre seba je na nezaplatenie. Pomáha to predchádzať zbytočným hádkam!

Robte tomu druhému radosť maličkosťami

Zvyknete od partnera dostať kvetinu alebo čokoládu len tak? Skúste mu aj vy prejaviť lásku podobným spôsobom. Vzťahy nie sú len o prijímaní, ale tiež o dávaní. Potešte ho obľúbenou sladkosťou, lístkami do kina či divadla alebo dobrou večerou. Nečakané prekvapenia sú tie najlepšie!

Romantické gestá a milé slová

Napíšte partnerovi milý odkaz či vyznanie na chladničku, skryte mu ho do škatuľky s obedom alebo do vrecka bundy. Aby sa tešil domov, pošlite mu v priebehu dňa do práce smsku, vďaka ktorej bude vedieť, ako sa naňho tešíte. Aj takého malé romantické gestá môžu zaistiť nehynúcu lásku vo vašom vzťahu.

👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
Kolotoče, atrakcie, bohatý program: Táto narodeninová šou bude stáť za to

Milujem ťa či ľúbim ťa je pekné. No nemusíte si ich hovoriť milión krát za deň. Niekedy stačí aj obyčajné prosím a ďakujem. Keď to budú počuť aj vaše deti, peknými slovami rozhodne nebudú šetriť ani oni!

Sex nie je všetko

Existujú mnohé nástroje náklonnosti, nie len sex. Snažte sa do vášho vzťahu dostať objatia a bozky po príchode z práce. Ukážte svojim deťom, že náklonnosť z lásky je dôležitá! Milé úsmevy pri varení večere či zamilované pohľady pri spoločných domácich prácach. Na detailoch záleží!

Nechajte ho dýchať

V každom vzťahu je dôležitá aj voľnosť. Nemôžete predsa všetko robiť spolu. Určite máte aj vy nejaký koníček, ktorý túžite robiť osamote a to isté by ste mali dopriať aj svojmu partnerovi.

 

Prejavujete si s partnerom náklonnosť aj po príchode detí?

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame