Jedli ste už niekedy jahodové maslo? Na niektorých pochúťkach je najlepšie práve to, že si ich pripravíte za okamih. A to je aj prípad tohto masla. Stačí vám zopár ingrediencií a v podstate po minúte mixovania máte sladkú nátierku hotovú a môžete si ju dopriať na sladkom pečive, na palacinkách alebo na lievancoch. Známejšia je verzia so soľou a bylinkami, ale v lete si môžete dopriať aj ovocnejšiu verziu ochuteného masla.
Potrebujeme
- 1 hrnček masla izbovej teploty
- štipka soli
- 8 menších čerstvých jahôd
- ¼ šálky medu
Postup
- V miske rozpučíme očistené a nakrájané jahody. Mali by sme získať množstvo ako asi ½ šálky ovocného pyré.
- Maslo izbovej teploty a soľ dáme do misky a vymixujeme do jemnej a nadýchanej konzistencie.
- Do zmesi pridáme jahodové pyré a dobre premiešame.
- Nakoniec pridáme med a opäť prešľaháme, aby nám vznikla nadýchaná hmota.
- Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.
Náš tip: Hotové jahodové maslo skladujeme v uzatvárateľnej nádobe v chladničke maximálne 1 týždeň.
Zdieľať na