Recept na dnes: Pripravte si parádne jahodové maslo – Deti sa ho nevedia dojesť!

čerstvé jahody pripravené na jahodové maslo

Na jahodové maslo budete potrebovať iba 4 ingrediencie (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Jedli ste už niekedy jahodové maslo? Na niektorých pochúťkach je najlepšie práve to, že si ich pripravíte za okamih. A to je aj prípad tohto masla. Stačí vám zopár ingrediencií a v podstate po minúte mixovania máte sladkú nátierku hotovú a môžete si ju dopriať na sladkom pečive, na palacinkách alebo na lievancoch. Známejšia je verzia so soľou a bylinkami, ale v lete si môžete dopriať aj ovocnejšiu verziu ochuteného masla.

Potrebujeme

  • 1 hrnček masla izbovej teploty
  • štipka soli
  • 8 menších čerstvých jahôd
  • ¼ šálky medu

Postup

  1. V miske rozpučíme očistené a nakrájané jahody. Mali by sme získať množstvo ako asi ½ šálky ovocného pyré.
  2. Maslo izbovej teploty a soľ dáme do misky a vymixujeme do jemnej a nadýchanej konzistencie.
  3. Do zmesi pridáme jahodové pyré a dobre premiešame.
  4. Nakoniec pridáme med a opäť prešľaháme, aby nám vznikla nadýchaná hmota.
  5. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

Náš tip: Hotové jahodové maslo skladujeme v uzatvárateľnej nádobe v chladničke maximálne 1 týždeň.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Bellyfull.net
Odporúčame