Recept na dnes: Arašidovo-batatová polievka je vydarený experiment chutí

Batátová polievka

Vyskúšajte netradičné spojenie batátov a arašidov (Zdroj: GettyImages)

Ak máte chuť na ľahšiu, avšak stále sýtu polievku, skúste siahnuť po dnešnom recepte. Snúbia sa v ňom zaujímavé chute.

Potrebujeme

  • olivový olej
  • maslo
  • 1 žltá cibuľa
  • 2 mesiačiky cesnaku
  • 2 bataty
  • 2 veľké plechovice pasírovaných paradajok
  • 1 zeleninový bujón
  • 100 g arašidového masla
  • 1 jogurt z kokosového mlieka
  • mletá rasca
  • soľ

Postup

  1. Do hrnca dáme olivový olej s trochou masla a opražíme na ňom cibuľku do sklovita. Pridáme nakrájaný cesnak a premiešame.
  2. Pridáme umyté a na malé kúsky nakrájané bataty spolu s pasírovanými paradajkami a približne 2 dcl vody. Povaríme kým nie sú zemiaky úplne mäkké a na záver pridáme zeleninový bujón, trochu soli a mletú rascu. Varíme ešte asi 5 minút.
  3. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Do zmesi primiešame arašidové maslo a dobre pomiešame – môžeme opäť tyčovým mixérom.
  4. Takto pripravenú polievku servírujeme za tepla. Na vrch do taniera pridáme 1 PL z jogurtu. Môžeme dozdobiť zelenými lístkami čerstvých byliniek.


Odporúčame