Ak máte chuť na ľahšiu, avšak stále sýtu polievku, skúste siahnuť po dnešnom recepte. Snúbia sa v ňom zaujímavé chute.
Potrebujeme
- olivový olej
- maslo
- 1 žltá cibuľa
- 2 mesiačiky cesnaku
- 2 bataty
- 2 veľké plechovice pasírovaných paradajok
- 1 zeleninový bujón
- 100 g arašidového masla
- 1 jogurt z kokosového mlieka
- mletá rasca
- soľ
Postup
- Do hrnca dáme olivový olej s trochou masla a opražíme na ňom cibuľku do sklovita. Pridáme nakrájaný cesnak a premiešame.
- Pridáme umyté a na malé kúsky nakrájané bataty spolu s pasírovanými paradajkami a približne 2 dcl vody. Povaríme kým nie sú zemiaky úplne mäkké a na záver pridáme zeleninový bujón, trochu soli a mletú rascu. Varíme ešte asi 5 minút.
- Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Do zmesi primiešame arašidové maslo a dobre pomiešame – môžeme opäť tyčovým mixérom.
- Takto pripravenú polievku servírujeme za tepla. Na vrch do taniera pridáme 1 PL z jogurtu. Môžeme dozdobiť zelenými lístkami čerstvých byliniek.
Zdieľať na