Vedeli ste, že 8. júl je venovaný Svetovému dňu alergií? Až tretina Slovákov trpí nejakou ich formou. Kým kedysi nás trápili hlavne trávy a pele, dnes sa do popredia stále viac dostávajú alergie na potraviny. Pokiaľ patríte k tým, ktorí sa nekamarátia napríklad s lepkom, skúste náš tip na chutný obed!
Sympatická finalistka známej televíznej súťaže v pečení, Julka Ovšáková, si pre malých i veľkých „bezlepkáčov“ pripravila recept na rýchle cestoviny v odľahčenej verzii bez gluténu. Doprajte si vaše obľúbené jedlo bez obáv – všetko potrebné na prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou v Kauflande.
Bezlepkové penne s kuracím mäsom podľa JULKY
Suroviny:
- 250 g penne K-free
- 1 kuracie prsia
- 1 malá cibuľka
- soľ podľa chuti K-Classic
- čierne korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 limetka
- 125 ml smotany na šľahanie K-free
- 50 g syru Parmigiano regiano K-Favourites
- 3 PL olivového oleja K-Favourites
- bazalka
Postup:
Do vriacej vody pridáme lyžicu soli a dáme variť penne na približne 10 minút. Na olivovom oleji opražíme osolené a okorenené kuracie prsia. Keď budú hotové, odložíme ich nabok na tanier a necháme ho odstáť. Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na panvici, kde sa predtým robili kuracie prsia. Pridáme cesnak a limetkovú šťavu, osolíme, okoreníme. Uvarené penne zlejeme, no necháme si trochu vody, ktorú pridáme k omáčke. Nakoniec prilejeme smotanu, postrúhaný syr a bazalku. Môžeme servírovať.
Produkty privátnej značky K-free , ktoré nájdete exkluzívne práve v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátite alebo nie! |


Zdieľať na