Kuracie nugetky sú preslávená fastfoodová špecialita. Milujú ich hlavne deti, no nejeden dospelý podľahne vôni vysmážaných kúskov mäsa, obalených v chrumkavej kruste. Radi si k nim dáme aj hranolčeky či dobrú domácu tatársku omáčku.
Kuracie nugetky nie sú priam najzdravšie, ale čo už narobíme, keď je chuť mocnejšia ako vôľa. Keď už zhrešiť, tak s domácimi, pečenými v rúre.
Budeme potrebovať:
- 4 ks kuracích pŕs
- 130 ml bieleho jogurtu
- mletú sladkú papriku
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 hrnček kukuričných lupienkov
- 1 hrnček strúhanky
- olivový olej
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Kuracie kúsky, ako ste ich ešte nejedli: Sú tak šťavnaté! A výborne s akoukoľvek prílohou
Postup:
- Mäso umyjeme, dobre vysušíme a nakrájame na menšie kúsky. Pásiky alebo kocky – ako sa podarí.
- V miske vymiešame jogurt s koreninami. Kto má rád výrazné chute, môže pridať čili alebo cesnak.
- Kukuričné lupienky vysypeme na čistú utierku, zavinieme a rozdrvíme napríklad valčekom na cesto. Potom lupienky preložíme do čistej misky a premiešame so strúhankou.
- Rúru zapneme na 200 °C a kým sa nahreje, pripravíme si nugetky. Každý kúsok najskôr vložíme do jogurtovej marinády a potom obalíme v chrumkavej zmesi.
- Nugetky ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Keď máme hotovo, jemne pokvapkáme olejom a dáme do vyhriatej rúry. Po 10 minútach nugetky obrátime, doprajeme im ešte pár kvapiek oleja a dopekáme ďalším 10 minút.
Náš tip: Vyskúšajte k nugetkám vynikajúci dip. Prinášame vám recept na 5 skvelých dresingov, ktoré ulahodia chuťovým pohárikom.
Zdieľať na
Zdieľaní